Компании

все компании

Міністр закордонних справ України розпочав турне країнами Африки

22 травня 2023 року, 13:01

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок другого турне країнами Африки, планує відвідати держави в усіх частинах континенту - "від півночі до півдня".

"Марокко. На початку мого другого турне країнами Африки марокканські партнери запросили мене відвідати чудову мечеть Хасана II в Касабланці - найбільшу діючу мечеть в Африці. Це справжній витвір мистецтва, над яким протягом семи років працювали понад 10 тис. марокканських художників і ремісників. А головне - двері цієї мечеті вилиті з українського титану. Такого ж міцного, як українські воїни, що нині захищають нашу Україну від ворога", - написав Кулеба в Instagram.

Він зазначив, що це перший візит міністра закордонних справ України до Марокко з моменту встановлення двосторонніх відносин.

Кулеба нагадав, що під час першого турне восени 2022 року він побував у країнах Субсахарської Африки, а зараз має намір відвідати "держави в усіх частинах континенту - від півночі до півдня".

"Логістика тут жорстока, проте робота є робота. Попереду важливі переговори з африканськими лідерами і бізнесом", - написав міністр.

За його словами, попереду три ключові завдання.

"Перше: залучити якомога більше африканських країн до реалізації "формули миру" Зеленського. Друге: заручитися підтримкою безперебійного експорту українських зернових всередині Чорноморської зернової ініціативи та програми президента "Зерно з України". Третє: створити нові можливості для українського бізнесу", - зазначив глава МЗС.

Він наголосив, що Африка зацікавлена в українських товарах і послугах, зокрема, продовольстві, ліках, високотехнологічному обладнанні, освіті, досвіді цифрової трансформації та посиленні інформаційної стійкості, дипломатичному досвіді, взаємодії в міжнародних організаціях.

"Над цим і буду працювати протягом тижня. Слідкуйте за новинами", - додав Кулеба.





Просмотров: 251
Другие новости