Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США слабо зростають

22 травня 2023 року, 21:22
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси під час торгів показують дуже слабку позитивну динаміку.

Публікації важливих статистичних показників на понеділок не заплановано, і інвестори чекають свіжих новин щодо ситуації навколо підвищення ліміту держборгу США.

"Настрій ринку, найімовірніше, визначатиметься настроями у Вашингтоні в міру розвитку дискусії про стелю боргу, - вважає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. - Президент США Джо Байден і спікер Палати представників від республіканців Кевін Маккарті зустрінуться після нібито "продуктивної" телефонної розмови в неділю, коли президент повернувся із саміту G7".

Очікується, що Байден і Маккарті проведуть чергову зустріч 22 травня.

Ціна акцій Ford Motor під час попередньої сесії збільшується на 0,7%. Автовиробник підтвердив прогноз скоригованого прибутку без урахування відсоткових і податкових виплат (EBIT) на 2023 рік у діапазоні $9-11 млрд. Прогноз вільного грошового потоку без урахування разових чинників збережено в районі $6 млрд, повідомила компанія напередодні Дня інвестора.

Також Ford планує під час цього заходу оголосити про нові угоди у сфері поставок сировини для виробництва акумуляторів, які мають підтримати її в русі до мети випуску 2 млн електромобілів щорічно до кінця 2026 року. На цій новині котирування паперів Albemarle, найбільшого у світі виробника літію, зростають на 1%.

Акції JPMorgan Chase & Co. подорожчали на 0,3%. Найбільший банк США у зв'язку з придбанням активів First Republic Bank підвищив прогноз для показника чистого процентного доходу на 2023 рік на $3 млрд - до $84 млрд. Водночас наголошується, що "джерела невизначеності", пов'язані з цією угодою, зберігаються.

Крім цього піднімається вартість паперів Cisco Systems Inc. - на 0,4%, International Business Machines і Microsoft Corp. - на 0,2%, American Express Co. - на 0,3%, Tesla - на 0,5%.

Тим часом акції чипмейкерів знижуються на новині про те, що Управління з питань кіберпростору Китаю заборонило провідним виробникам комп'ютерного обладнання країни купувати продукцію Micron Technology, найбільшого виробника чипів пам'яті в США. Папери Micron подешевшали на 3,3%, Nvidia Corp. - на 0,6%, Advanced Micro Devices - на 0,8%, Intel Corp. - на 0,2% і Qualcomm Inc. - на 0,7%.

Котирування паперів Meta Platforms Inc. опустилися на 0,7%. Ірландська комісія із захисту даних оштрафувала компанію на 1,2 млрд євро за недостатній захист особистих даних європейських користувачів.

Вартість акцій Apple Inc. знижується на 1%, Chevron Corp. - на 0,7%, Nike Inc. - на 1,8%.

Котирування червневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:16 кв зросли на 0,06% і досягли 4207,25 пункту, на індекс Dow Jones - також на 0,06%, до 33517 пунктів. Ціна червневих контрактів на індекс Nasdaq 100 збільшилася на 0,02% - до 13860,5 пункту.




Просмотров: 418
Другие новости