Компании

все компании

Фондові індекси АТР переважно зростають у понеділок

22 травня 2023 року, 15:36
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно зростають вранці в понеділок, винятком є індикатор Австралії.

Інвестори чекають на продовження переговорів щодо підвищення ліміту на держзапозичення в США та оцінюють заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла.

Пауелл сказав минулого тижня, що Федрезерв уже істотно посилив грошово-кредитну політику і може дати собі час на оцінку вжитих заходів.

"Ми пройшли довгий шлях, і наша поточна політика є обмежувальною. Зайшовши настільки далеко, ми можемо дозволити собі оцінити дані та мінливі прогнози, щоб зробити висновки", - зазначив він під час конференції Федрезерву в п'ятницю.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite піднімається на 0,2%.

Як повідомлялося, Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) знову зберіг базову відсоткову ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,65% річних, ставку за п'ятирічними кредитами - на позначці 4,3% річних.

Таким чином, китайський ЦБ не змінює ставки вже дев'ять засідань поспіль. При цьому деякі аналітики, включно з економістами Nomura, очікують зниження ставки на 10 базисних пунктів на червневому засіданні.

Помітне зростання демонструють акції Kweichow Moutai (2,4%), Wuliangye Yibin (3,5%) і Luzhou Lao Jiao (4,9%).

Також збільшуються котирування Shenzhen Kaifa (1,8%), Inspur Electronic (1,5%) і Ingenic Semiconductor (3,1%).

Гонконгський індекс Hang Seng зростає на 1,4%.

Лідером зростання є техсектор (2%), а також виробники споживчих товарів (1,8%), фінансові компанії (1,2%) і девелопери (0,8%).

Ціна паперів Hua Hong Semiconductor зростає на 2,4%, Semiconductor Manufacturing - на 2,2% після того, як китайський регулятор анонсував заборону для операторів ключової ІТ-інфраструктури на купівлю мікрочіпів в американської Micron Technology (SPB: MU) Inc.

Котирування Chow Tai Fook Jewelry зросли на 2,5%, Haier Smart Home - на 1,9%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додав 0,8%.

У понеділок стало відомо, що замовлення на промислове обладнання в Японії, без урахування замовлень суднобудівних і генерувальних компаній, скоротилися на 3,9% у березні відносно квітня після падіння на 4,5% у лютому. Опитані Trading Economics аналітики прогнозували більш помірне скорочення, на 0,7%.

Капіталізація Advantest збільшилася на 1,9%, Sumitomo Mitsui - на 0,9%, Japan Tobacco - на 1,5%, Nintendo - на 0,8%, Nippon Tel - на 1,2%.

Ринкова вартість Tokio Marine Holdings підскочила на 5% після того, як компанія анонсувала зворотний викуп до 1,5% своїх акцій на суму 50 млрд ієн ($362,6 млн).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI зростає на 0,75%.

Вартість акцій Samsung Electronics збільшилася на 0,2%, тоді як папери Hyundai Motor подорожчали на 1%.

Австралійський S&P/ASX 200 втратив близько 0,2%.

Зниження фіксують акції виробників літію, зокрема Pilbara Minerals (-2,2%), Allkem (-3,1%) і Mineral Resources (-1,2%), а також фінансових компаній, зокрема Commonwealth Bank (-0,7%), NAB (-0,2%), Westpac Banking (-0,2%), ANZ Group (-0,3%) і Macquarie Group (-0,2%).

Ціна паперів Tyro Payments впала на 20% на новині про провал переговорів з Potentia Capital. Раніше Potentia хотіла купити Tyro за 875 млн австралійських доларів ($581 млн).




Просмотров: 260
Другие новости