Компании

все компании

Фондові індекси Європи не показують єдиної динаміки

22 травня 2023 року, 16:12
Європейські фондові індекси не показують єдиної динаміки на початку торгів у понеділок, інвестори чекають на продовження переговорів про підвищення стелі держборгу США.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:11 кв підвищився на 0,07% і становив 469,18 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 під час сесії піднявся на 0,25%, іспанський IBEX 35 - на 0,42%. Тим часом німецький DAX втратив 0,21%, французький CAC 40 - 0,1%, італійський FTSE MIB - 0,55%.

Президент США Джо Байден на вихідних закликав Конгрес до роботи над вирішенням питання про підвищення ліміту держборгу.

"Дефолт неприпустимий. Америка ніколи не оголошувала дефолт за борговими зобов'язаннями і ніколи не оголосить", - заявив Байден на пресконференції в Хіросімі в неділю. Водночас він визнав, що консенсусу з республіканцями щодо низки ключових питань, пов'язаних із цими проблемами, поки що немає.

Очікується, що Байден і спікер Палати представників Конгресу Кевін Маккарті проведуть чергову зустріч у понеділок.

Тим часом голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард заявила, що центробанк ще не завершив боротьбу з інфляцією.

"Я думаю, ми пройшли значну частину шляху до стримування інфляції та її повернення до цільового показника, - сказала Лагард в інтерв'ю Buitenhof TV у неділю. - Ми ще не закінчили з цим і поки що не зупиняємося з огляду на наявну в нас інформацію".

Акції Ryanair Holdings Plc дорожчають на 2,3%. Найбільший у Європі авіаперевізник-дискаунтер у 2023 фінансовому році повернувся до чистого прибутку і різко підвищив виручку на тлі відновлення обсягу пасажирських перевезень.

Ціна паперів британського банку NatWest (колишній Royal Bank of Scotland) зростає на 0,9% на новині, що уряд Великої Британії продав акції банку на суму 1,26 млрд фунтів стерлінгів ($1,57 млрд), скоротивши частку до 38,6% з 41,4%.

Капіталізація Dechra Pharmaceuticals падає на 7,1% після того, як фармкомпанія погіршила річний прогноз прибутку.

Ринкова вартість фінської Uponor Oyj збільшується на 1,2%. Бельгійський виробник труб Aliaxis направив публічну оферту про придбання компанії, оцінивши її в 1,88 млрд євро. Aliaxis уже належить 20,16% Uponor, що випускає обладнання для сантехніки та систем опалення.

В Італії лідерами зростання є акції банків Banca Monte Paschi Siena і Bper Banca, що зростають на 3,4% і 1,9% відповідно, у Німеччині - Commerzbank (+1,9%) і E.ON (+1,4%).




Просмотров: 289
Другие новости