Компании

все компании

Байден виключив оголошення дефолту США

22 травня 2023 року, 15:00
Президент Джо Байден виключив оголошення дефолту США, закликав Конгрес до роботи над вирішенням питання підвищення ліміту держборгу.

"Дефолт неприпустимий. Америка ніколи не оголошувала дефолт за борговими зобов'язаннями і ніколи не оголосить", - заявив Байден на прес-конференції в Хіросімі в неділю. Водночас він визнав, що консенсусу з республіканцями щодо низки ключових питань, пов'язаних із цими проблемами, поки що немає.

Президент також закликав Конгрес США продовжувати працювати над питанням підвищення ліміту держборгу США. Зокрема, він звернувся до республіканців у Конгресі відступити "від своєї крайньої позиції".

"Республіканцям час визнати, що двопартійна угода не може бути укладена виключно на умовах їхньої партії", - сказав Байден.

Раніше в неділю прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що висунуті представниками Республіканської партії вимоги з питань держборгу стали перешкодою для досягнення угоди між Конгресом і адміністрацією і загрожують дефолтом.

"Тільки республіканське керівництво (...), а не президент або демократичне керівництво, погрожують уперше в нашій історії оголосити в нашій країні дефолт, якщо не будуть виконані партійні вимоги", - йдеться в поширеній нею заяві.

Директор з комунікацій Білого дому Бен ЛаБолт зі свого боку заявив, що "республіканці беруть економіку в заручники і підштовхують на межу дефолту, який може коштувати мільйонів робочих місць і ввергнути країну в рецесію". Ла Болт додав, що ще можна досягти "розумної двопартійної угоди, якщо республіканці повернуться за стіл переговорів у дусі доброї волі".

Конгресмен від штату Луїзіана республіканець Гаррет Грейвс повідомив зі свого боку, що переговори з питання підвищення ліміту держборгу США на паузі.

Учасники переговорів намагаються укласти угоду про збільшення ліміту на держзапозичення, яка могла б отримати підтримку і в Палаті представників, і в Сенаті, до 1 червня. Як раніше попередила глава міністерства фінансів США Джанет Єллен, до цієї дати у Мінфіну можуть закінчитися кошти, що може загрожувати дефолтом за держборгом.




Просмотров: 387
Другие новости