Компании

все компании

Козицькому дозволили придбати понад 50% в КК "Вест Енерджі"

19 травня 2023 року, 15:30
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Зіновію Козицькому як фізичній особі придбати частку в статутному капіталі ТОВ "Вест Енерджі", що перевищує 50%.

"Надати дозвіл фізичній особі - громадянину України Козицькому Зіновію Ярославовичу на придбання частки у статутному капіталі ТОВ "Вест Енерджі", що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства", - ідеться в рішенні АМКУ від 11 травня 2023 року.

Як зазначили в АМКУ, ТОВ "Вест Енерджі" володіє 50%-вою часткою у статутному капіталі ТОВ "Нормаз Плаза" та здійснює контроль над компанією разом із фізичною особою - громадянином України, пов'язаною відносинами контролю із суб'єктами господарська, що разом створюють групу "Оптіма-капітал".

"Заявлена концентрація не призводить до монополізації або суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України", - зазначили в АМКУ.

За інформацією системи YouControl, засновником ТОВ "Вест Енерджі" зі 100%-вою часткою в статутному капіталі (СК) розміром 10 тисяч грн є Микола Копитчак. Підприємство спеціалізується на оптовій торгівлі твердим, рідким і газоподібним паливом, видобутку нафти і природного газу, а також інжинірингу, геології та геодезії.

Своєю чергою засновниками ТОВ "Нормаз Плаза" зі статутним капіталом 191, 952 млн грн виступають ТОВ "Вест Енерджі" з часткою в КК 50%, Віталій Ломакович - 29,88% і ТОВ "Компанія з управління активами "Оптіма-капітал" - 20,12%.

Зіновій Козицький є засновником 36 компаній, що займаються, зокрема, розвідкою і видобутком природного газу та виробництвом електроенергії з відновлюваних джерел на заході України. Ще у 48 компаніях Козицький представлений як бенефіціар.




Просмотров: 435
Другие новости