Компании

все компании

Євросоюз прагне обмежити торгівлю російськими алмазами - Мішель

19 травня 2023 року, 14:18
Євросоюз у своїй санкційній політиці діє проти обходу Росією обмежувальних заходів ЄС і прагне обмежити торгівлю російськими алмазами, заявив голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Зараз ми зосереджені на тому, щоб закрити двері для лазівок і продовжувати відрізати Росію від критично важливих поставок. Ми обмежимо торгівлю російськими алмазами. Російські алмази не вічні, і ми будемо відкрито і відверто пояснювати, чому ці санкції необхідні і виправдані", - сказав глава Євроради, виступивши в п'ятницю в Хіросімі перед самітом групи G7.

Мішель повторив тезу Євросоюзу про те, що ЄС підтримуватиме Україну "стільки, скільки буде потрібно". "Ми продовжимо підтримувати Україну потужною військовою, політичною, гуманітарною та фінансовою допомогою. ЄС та його держави-члени вже надали понад 70 млрд євро допомоги Україні", - зазначив голова Європейської ради.

Він також висловився на підтримку "формули миру Зеленського", додавши, що "будь-який мирний план, що заслуговує на довіру, має ґрунтуватися на принципах Статуту ООН".




Просмотров: 196
Другие новости