Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР зростають слідом за аналогічною динамікою на ринку акцій США

18 травня 2023 року, 10:58
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають під час торгів у четвер слідом за аналогічною динамікою на американському ринку акцій днем раніше на оптимізмі, що питання підвищення стелі держборгу США незабаром буде вирішено.

Зустріч президента США Джо Байдена з лідерами Конгресу у вівторок дала змогу сторонам дещо просунутися в обговоренні цього питання, хоча угоди поки що не досягнуто. Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті оцінили перспективи укладення угоди з обережним оптимізмом.

"Я впевнений, що у нас буде угода щодо бюджету, і Америка не оголосить дефолт", - сказав Байден під час виступу в Білому домі. Він додав, що компроміс буде досягнуто, тому що "альтернативи немає".

Маккарті після зустрічі з президентом заявив журналістам, що "угоду, можливо, вдасться укласти до кінця тижня".

Японський індекс Nikkei 225 до 8:23 кв збільшився на 1,6%. Він піднімається вже шосту сесію поспіль і перебуває на максимальній позначці за останній рік. Цьому сприяють такі фактори, як хороша квартальна звітність компаній, ослаблення ієни і позитивні економічні дані, повідомляє Trading Economics.

До числа лідерів зростання входять акції технологічних компаній, зокрема Tokyo Electron (+5,4%), Recruit Holdings (+4%), Advantest (+8,1%).

Крім цього дорожчають папери виробників електроніки Sony (+6,1%) і Canon (+3,3%), Japan Steel Works Ltd. (+4,7%), що випускає сталеву продукцію, найбільшого в Азії ритейлера одягу Fast Retailing (+1,3%).

Ціна акцій Nintendo підвищилася на 0,7%. Світові продажі нової відеогри "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", розробленої компанією, перевищили 10 млн копій лише за три дні після релізу. Це найкращий старт продажів у більш ніж 40-річній історії серії пригодницьких ігор Zelda і для всіх ігор для приставки Nintendo Switch, а також найуспішніший дебют Nintendo в Північній і Південній Америці: продажі в регіоні перевищили 4 млн копій.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:28 кв збільшився на 0,7%, гонконгський Hang Seng - на 0,9%.

На Гонконгській фондовій біржі найзначніше додали в ціні акції виробника комп'ютерної техніки Lenovo - 4,3%, чипмейкера Semiconductor Manufacturing International Corp. - на 4,2%, нафтових China Petroleum & Chemical Corp. і PetroChina Co. - на 3,8%.

Крім того, зростає вартість паперів страховика China Life Insurance Co. - на 3,5%, ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 3,2% і 0,5% відповідно, розробника ігор NetEase Inc. - на 2,1%, інтернет-компанії Baidu Inc. - на 1,6%, а також телекомунікаційних China Mobile і China Unicom - на 3,1% і 3% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:24 кв зріс на 0,8%.

Ринкова вартість одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. піднялася на 1,5%, сталеливарної Posco - на 1%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,7%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,5% слідом за акціями технологічних і енергетичних компаній.

Зокрема подорожчали папери Computershare (+1,3%), Seek (+0,4%), Technology One (+1%), Xero (+8,5%), Santos (+1,5%).

Ціна акцій Nufarm злетіла більш ніж на 14%. Компанія, яка займається захистом сільськогосподарських культур, збільшила чистий прибуток у першому фінансовому півріччі (завершилося в березні) в півтора раза і підвищила дивіденди на чверть.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зросла на 1,3% і 1,8% відповідно.




Просмотров: 217
Другие новости