Компании

все компании

Фондові індекси Європи демонструють помірне зростання

16 травня 2023 року, 13:41
Європейські фондові індекси загалом демонструють помірне зростання під час торгів у вівторок, винятками є зведений індекс регіону та французький індикатор.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:06 кв знизився на 0,04% і становив 466,50 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 під час сесії піднявся на 0,15%, німецький DAX - на 0,1%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,3% і 0,2% відповідно. Тим часом французький CAC 40 знизився на 0,06%.

Учасники ринку чекають переглянутих даних про ВВП єврозони за перший квартал, які будуть оприлюднені пізніше у вівторок. Економіка валютного блоку в січні-березні зросла на 0,1% порівняно з попередніми трьома місяцями і на 1,3% у річному вираженні, показали попередні дані. Опитані Trading Economics аналітики очікують підтвердження первісної оцінки.

Крім того, у вівторок стало відомо, що безробіття у Великій Британії в березні зросло до 3,9% з 3,8% місяцем раніше, тоді як аналітики загалом не очікували зміни показника.

Середній розмір тижневої зарплати в країні з урахуванням бонусів у січні-березні зріс на 5,8% порівняно з тим самим періодом роком раніше, до 642 фунтів. Без урахування бонусів показник підвищився на 6,7%, до 598 фунтів.

Інфляція в Італії, згідно з остаточними даними, у квітні становила 8,7% проти 8,1% у березні. Попередні дані вказували на зростання споживчих цін на 8,8%, і аналітики не очікували їх перегляду.

Акції Imperial Brands Plc дешевшають на 0,7%, хоча британський концерн, до якого входить тютюнова компанія Imperial Tobacco, у першому півріччі 2023 фінансового року збільшив доподатковий прибуток і виручку, а також підвищив дивіденди.

Ціна паперів Vodafone Group Plc знижується на 3,1%. Британський оператор мобільного зв'язку більш ніж утричі збільшив доподатковий прибуток у 2023 фінансовому році через продаж Vantage Towers, проте його EBITDA знизилася на 1,3%.

Також керівництво Vodafone оголосило, що в рамках трирічного плану планує скорочення штату на 11 тис. робочих місць.

Капіталізація британського онлайн ритейлера Boohoo Group PLC зросла на 12%. Компанія відзвітувала про доподатковий збиток за підсумками минулого фінансового року і про скорочення виручки на 11%, проте дала сильні прогнози на поточний фінрік.

Ринкова вартість Bouygues SA опускається на 2,3%. Французький конгломерат підвищив квартальну виручку в півтора раза, до 12,01 млрд євро, проте трохи збільшив чистий збиток, до 134 млн євро.




Просмотров: 177
Другие новости