Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в понеділок

15 травня 2023 року, 17:22
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в понеділок завдяки оптимізму інвесторів щодо швидкого вирішення проблеми стелі держборгу США.

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників американського Конгресу республіканець Кевін Маккарті відновлять переговори з цього питання у вівторок, повідомив напередодні Байден.

"Я налаштований оптимістично, тому що я природжений оптиміст. Але я дійсно думаю, що з їхнього боку і з нашого є бажання досягти угоди, і мені здається, ми зможемо зробити це", - сказав Байден.

Глава Мінфіну США Джанет Єллен також висловила надію на укладення угоди сторонами, зазначивши, що вони знайшли деякі "точки дотику".

"Ми бачимо, що трейдери закривають короткі позиції на ринку після того, як Байден натякнув на прогрес у переговорах щодо ліміту держборгу США", - говорить керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить Market Watch.

Водночас Лорі Кальвасіна, яка відповідає за стратегію на фондовому ринку в RBC Capital Markets, вважає, що радіти з цього приводу поки що зарано.

"Ми не втомлюємося нагадувати інвесторам, що з 2011 року змусити Конгрес укласти угоду з Білим домом вдавалося тільки після того, як фондовий ринок впадав в істерику", - зазначила вона.

У центрі уваги трейдерів у понеділок - виступи президентів Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго і Міннеаполіса Остена Гулсбі і Ніла Кашкарі.

Член ради керівників Федеральної резервної системи (ФРС) Мішель Боуман заявила в п'ятницю, що американському ЦБ, можливо, доведеться продовжити підйом ставки.

За словами Боуман, нинішній рівень ставки є досить високим, щоб обмежити економічну активність у США. Проте, поки незрозуміло, чи дасть змогу це забезпечити подальше уповільнення інфляції, зазначила вона.

На цей тиждень заплановано публікацію даних про роздрібні продажі в США за квітень, а також звіти великих американських ритейлерів - Walmart Inc. (SPB: WMT) і Home Depot Inc. (SPB: HD).

Акції Walmart додають 0,5% під час попередніх торгів у понеділок, Home Depot - 0,1%.

Вартість паперів 3M Co. (SPB: MMM) піднялася на 0,2%. Виробник широкого кола споживчих товарів оголосив про звільнення Майкла Вейла, який обіймав посади президента і директора з розвитку групи, у зв'язку з "неналежною особистою поведінкою і порушенням політики компанії". У 3М зазначають, що допущені Вейлом порушення не пов'язані з "операціями і фінансовими показниками компанії".

Ціна акцій американської золотодобувної компанії Newmont Corp. (SPB: NEM) збільшилася на 0,4%. Рада директорів австралійської Newcrest Mining Ltd. одноголосно рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію Newmont про купівлю компанії.

Папери газотранспортної компанії Oneok Inc. (SPB: OKE) втрачають у ціні понад 6% після оголошення нею про купівлю Magellan Midstream Partners, що займається транспортуванням, зберіганням і збутом нафти і нафтопродуктів, за $18,8 млрд з урахуванням боргу.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:50 кв. у понеділок збільшилося на 0,18% і становило 4145,25 пункту. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones піднялося до цього часу на 0,15%, до 33405 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень зріс на 0,16%, до 13417,5 пункту.




Просмотров: 317
Другие новости