Компании

все компании

Туреччина розраховує на продовження "зернової ініціативи"

12 травня 2023 року, 02:19

В Анкарі хочуть, щоб "Чорноморська зернова ініціатива" продовжила функціонувати, заявив у четвер міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

"Наше бажання полягає в тому, щоб угоду щодо зерна було продовжено", - наводить слова міністра агентство "Анадолу".

Своєю чергою, Міноборони країни у твіттері назвало переговори щодо продовження "зернової ініціативи" позитивними і конструктивними.

Зі свого боку Мінінфраструктури України за підсумками завершення переговорів повідомило, що "зернову ініціативу" має бути продовжено на більший термін і розширено.

"Це дасть прогнозованість і впевненість як світовому, так і українському ринку. Але, перш за все, потрібно відновити реєстрацію вхідного флоту і проведення інспекцій без штучних затримок і відповідно до процедур Спільного координаційного центру", - ідеться на сторінці відомства у Facebook.

Учасники ініціативи домовилися про продовження переговорів на технічному рівні. Вони будуть продовжені в онлайн форматі.

"Чорноморську зернову ініціативу" уклали в Стамбулі 22 липня 2022 року за участю ООН, України, Туреччини та Росії щодо створення коридору для вивозу зерна з трьох українських портів: "Чорноморська", "Одеси" та "Південного". Ініціатива була укладена на 120 днів і її продовжували двічі, востаннє 18 березня. Однак якщо Україна заявляє, що її було продовжено на 120 днів, то Росія стверджує, що лише на 60.

Нагадаємо, раніше Клуб експертів проаналізував політичну та економічну ситуацію в Туреччині напередодні президентських і парламентських виборів, докладніше дивіться за посиланням:






Просмотров: 216
Другие новости