Компании

все компании

Фондові індекси АТР переважно опускаються в п'ятницю

12 травня 2023 року, 11:51
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно опускаються під час торгів у п'ятницю на побоюваннях щодо проблем в американському банківському секторі та ослаблення внутрішнього попиту в Китаї.

"Азіатські акції не можуть визначитися з напрямком руху після того, як слабкі дані про китайську інфляцію вказали на ослаблення попиту", - написав керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Напередодні стало відомо, що темпи зростання споживчих цін (індекс CPI) у Китаї у квітні сповільнилися до 0,1% у річному вираженні з 0,7% у березні. Квітнева інфляція стала мінімальною з лютого 2021 року.

Тим часом ціна акцій американського регіонального банку PacWest Bancorp у четвер впала на 22,7% на повідомленні, що обсяг його депозитів минулого тижня скоротився на 9,5%. Ці новини посилили побоювання, що криза в банківській сфері ще не закінчена, пише MarketWatch.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite втрачає 0,75%.

Помітне зниження демонструють акції CSSC Science & Technology (-9,9%), CNPC Capital (-1,2%), Zhejiang Jinke (-9,5%), Unigroup Guoxin (-5%) і Beijing Jetsen (-6,8%).

Гонконгський індекс Hang Seng опустився на 0,3%.

Папери JD.com Inc. (SPB: JD) дорожчають на 7,5%. Китайський інтернет-рітейлер напередодні повідомив, що повернувся на прибутковий рівень у першому кварталі, а виручка перевершила очікування ринку.

Котирування акцій Baidu Inc. (SPB: BIDU) піднімаються на 3,8%, Meituan (SPB: 3690) - на 3,7%, Alibaba (SPB: BABA) Group - на 2,7%, Tencent (SPB: 700) - на 1,8%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI знижується на 0,4%.

Вартість акцій Samsung Electronics підвищилася на 0,5%, Hyundai Motor - на 0,2%.

Австралійський S&P/ASX 200 втратив менше 0,1%.

Папери гірничодобувної компанії BHP Group дешевшають у п'ятницю на 1,9%, Rio Tinto - на 1,3%, Fortescue Metals - на 1,5%. Також знижуються котирування акції нафтовидобувних фірм: Woodside Energy (-1,2%), Santos (-0,8%) і Beach Energy (-1,3%).

Тим часом японський фондовий індекс Nikkei 225 зростає на 0,9% завдяки сильним фінансовим показникам великих японських компаній.

Акції Nissan Motor підскочили на 5% після того, як автовиробник різко збільшив чистий прибуток у четвертому кварталі минулого фінансового року, причому показник більш ніж удвічі перевищив очікування ринку.

Ціна паперів Honda Motor збільшується на 4,9%. Компанія в минулому фінкварталі підвищила виручку на 13,1%, хоча її чистий прибуток скоротився на 10,2%.

Капіталізація SoftBank Group падає на 3,9%, оскільки японська інвестиційно-технологічна група завершила з чистим збитком другий рік поспіль.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 226
Другие новости