Компании

все компании

Після війни 15 млн громадян України потребуватимуть психологічної допомоги - МОЗ

11 травня 2023 року, 12:39
Після війни 15 млн громадян України потребуватимуть психологічної допомоги - МОЗ Після війни близько 15 млн українців можуть потребувати психологічної допомоги, прогнозує директор департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоров'я Олександра Машкевич.

"За нашими орієнтовними підрахунками, психологічної допомоги та психосоціальної підтримки потребуватимуть близько 15 млн громадян", - сказала вона в ефірі Національного телемарафону в четверг.

Машкевич зазначила, що такої допомоги потребуватимуть різні групи населення, зокрема діти, ветерани, військовослужбовці, їхні сім'ї, особи, які повернулися з полону, та інші.

Вона нагадала, що для психологічної допомоги в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської МОЗ розробило проєкт надання такої допомоги на первинному рівні меддопомоги.

"Держава вже підготувала близько 10 тис. лікарів первинної ланки. Вони пройшли спеціальне навчання від ВООЗ та МОЗ і вже володіють навичками первинної психологічної допомоги. Будь-яка людина, яка відчуває тривожність, певні зміни у своїй поведінці та відчуває, що їй необхідна допомога, може звернутися до цих лікарів і пройти скринінг ментального здоров'я, щоб виявити глибші проблеми та вчасно відреагувати", - сказала вона.

При цьому представниця МОЗ додала, що для отримання такої допомоги пацієнт може звернутися до сімейного лікаря.

"Ми говоримо про додаткові навички саме лікарів, які під час війни пройшли додаткове навчання і здобули ті навички, які вони, на жаль, не могли здобути, коли вони навчалися в медичних вишах", - сказала вона.




Просмотров: 996
Другие новости