Компании

все компании

Львів планує побудувати окрему трамвайну лінію до центру реабілітації Unbroken за EUR50 млн

11 травня 2023 року, 10:51
Львів за гроші Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і грантові кошти планує прокласти окрему трамвайну лінію протяжністю майже 3 км до створюваної ним екосистеми людяності Unbroken, спрямованої, зокрема, на реабілітацію військових, повідомив міський голова Андрій Садовий.

"Ми, маючи підтримку ЄБРР, будуватимемо окремі трамвайні колії до нашої екосистеми Unbroken, що дасть змогу людям гідно переміщатися містом. Маршрут з'єднає два великі райони міста. Фактично нам потрібно буде прокласти до 3 км колії з центру міста до Шевченківського району, де добудовується наша екосистема людяності", - сказав він кореспонденту "Енергореформи" під час зустрічі високого рівня "Угода мерів в Україні: плануємо сталий розвиток разом" у Львові в середу.

За його словами, цей проект, орієнтовна вартість якого становить близько EUR50 млн, фінансуватиме ЄБРР та європейські екологічні асоціації.

"Ми домовилися про фінансування, завершили проєктну частину. Там буде також велика грантова частина", - пояснив Садовий.

Він додав, що проєкт необхідний, тому що "в кожну громаду повернуться десятки тисяч ветеранів, і ми інакше маємо дивитися на доступність пересування в наших містах".

Водночас, за його словами, до кінця року Львів має закупити другий у місті електробус виробництва заводу "Електрон". Мер зазначив, що це буде нова, експериментальна модель.

Раніше на сайті міськради повідомлялося, що на розвиток комплексної екосистеми людяності Unbroken, що створюється містом на базі медичних установ для фізичної та моральної реабілітації військовослужбовців, а також постраждалих від війни людей, Вільнюс, зокрема, виділив EUR700 тис., Фрайбург - EUR500 тис., німецький уряд передбачив допомогу в EUR10 млн, а Варшава пообіцяла EUR420 тис.

Угода мерів - наймасштабніший у світі рух щодо клімату та енергії, що розпочався в Євросоюзі 2008 року. Наразі ініціатива об'єднує 11 тис. місцевих і регіональних органів влади у 55 країнах світу. На сьогодні майже 300 українських громад долучилися до цього кліматичного руху та розробили 180 планів дій, спрямованих на розв'язання енергетичних та кліматичних проблем. Підписанти Угоди мерів в Україні зобов'язалися скоротити викиди СО2 на понад 25 млн тонн на рік.

теги: Львів, Unbroken



Просмотров: 207
Другие новости