Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США перейшли до зростання

10 травня 2023 року, 16:55
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси перейшли до зростання в середу після публікації даних, що вказали на уповільнення інфляції в Сполучених Штатах у квітні.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у квітні зросли на 4,9% у річному вираженні після підйому на 5% у березні. Таким чином, інфляція досягла мінімуму з квітня 2021 року.

Зростання споживчих цін без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) сповільнилося до 5,5% у річному вираженні після зростання на 5,6% у березні та збіглося з очікуваннями ринку. У помісячному обчисленні показник очікувано збільшився на 0,4% після аналогічного зростання місяцем раніше.

Федеральна резервна система уважно стежить за даними про темпи зростання споживчих цін у країні, які є одним із важливих чинників під час ухвалення рішень щодо грошово-кредитної політики. Цільовий рівень інфляції ЦБ становить 2%. Наступне засідання Федрезерву відбудеться 15-16 червня.

"Інвестори оцінюють масштаб цінового тиску на американську економіку, - написала Сюзанна Стрітер з Hargreaves Lansdown. - Це важливий шматок пазла для керівництва центробанку, який допоможе їм ухвалити рішення про взяття паузи в циклі підвищення процентної ставки в червні".

Акції Rivian зростають на 8,5% на премаркеті в середу. Американський виробник електромобілів скоротив чистий збиток у першому кварталі на 16% і збільшив виручку в 7 разів.

Ціна паперів Electronic Arts зростає на 3,3% після того, як один із провідних розробників комп'ютерних ігор у світі завершив четвертий квартал 2023 фінансового року з чистим збитком, однак виручка й обсяг замовлень виявилися кращими за очікування експертів.

Капіталізація CTI BioPharma Corp. злетіла на 85% на новині, що шведська фармкомпанія Orphan Biovitrum купує її за $1,7 млрд.

Котирування паперів Occidental Petroleum опускаються на 0,8%. Американська енергетична компанія скоротила чистий прибуток у минулому кварталі в 4,8 раза на тлі зниження цін на нафту.

Ринкова вартість Airbnb Inc. впала на 14,5%, хоча сервіс бронювання житла закінчив перший квартал із чистим прибутком, а виручка перевершила очікування експертів.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 на 15:42 кв. в середу збільшилося на 0,55% і становило 4156,75 пункту. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло до цього часу на 0,29%, до 33735 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень піднявся на 0,57%, до 13340,25 пункту.




Просмотров: 306
Другие новости