Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються слідом за динамікою на ринку акцій США

10 травня 2023 року, 11:47
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються слідом за аналогічною динамікою на ринку акцій США днем раніше.

Важливими подіями цього тижня будуть публікації даних про зміну споживчих цін у США та Китаї у квітні. Вони будуть оприлюднені відповідно в середу і четвер.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:36 кв опустився на 1,4%, гонконгський Hang Seng - на 0,7%. Обидва індикатори показують зниження другу сесію поспіль.

Істотне зниження в материковому Китаї демонструють котирування акцій представників фінансової галузі, зокрема China Galaxy Securities (-10%), Bank of China (-5,7%), Agricultural Bank of China (-5,5%), Citic Securities (-3,1%) і ICBC (-4,7%).

На Гонконгській фондовій біржі найбільш значно подешевшали папери девелопера Longfor Group Holdings Ltd. - на 3,9% і страховика China Life Insurance Co. (SPB: 2628) - на 2,8%.

Крім цього, знижується вартість виробника комп'ютерів Lenovo - на 2%, а також тих, що випускають спортивну продукцію Anta Sports Products Ltd. і Li Ning Co. - відповідно на 1,9% і 1,8%.

Водночас ціна акцій інтернет-гіганта Tencent (SPB: 700) зростає на 0,5%, ритейлера Alibaba (SPB: BABA) - на 0,9%, автовиробників BYD і Geely - на 3,7% та 3,6% відповідно, чипмейкерів Sunny Optical Technology Group Co. і Semiconductor Manufacturing International Corp. - на 3,7% і 1,6% відповідно.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:31 МСК зменшилося на 0,4%.

До числа лідерів падіння котирувань входять акції виробників металів Pacific Metals Co. (-11,2%), Nippon Steel Corp. (-8,2%) і Kobe Steel Ltd. (-3,7%), а також автомобільної Mitsubishi Motors Corp. (-9,5%).

Крім цього, знижується ціна паперів виробника приставок Nintendo (-0,5%) і Sony Group, що випускає споживчу електроніку (-0,9%).

Південнокорейський індекс Kospi до 8:32 МСК зменшився на 0,5%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 0,9%, сталеливарної Posco - на 0,5%.

Тим часом котирування паперів автовиробника Hyundai Motor зросли на 2,9%.

Значення австралійського індексу S&P/ASX 200 опустилося на 0,2%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилася на 0,2% і 0,8% відповідно.

Папери провідного австралійського виробника вина Treasury Wine Estates Ltd. втратили в ціні 2,1%.

Також слідом за зниженням нафтових котирувань дешевшають акції представників цієї галузі Woodside Energy і Santos - відповідно на 0,7% і 1,1%.




Просмотров: 257
Другие новости