Компании

все компании

Долар США стабільний відносно євро і фунта

10 травня 2023 року, 13:31
Долар США стабільний відносно євро і фунта стерлінгів у вівторок, слабко зміцнюється в парі з ієною перед публікацією квітневих даних щодо інфляції в США.

Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачає, що споживчі ціни в Штатах минулого місяця зросли на 5% у річному вираженні, як і в березні. Динаміка інфляції є ключовим показником, за яким стежать ринки, оскільки вона відіграє важливу роль в ухваленні Федеральною резервною системою (ФРС) рішень щодо грошово-кредитної політики.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,05%, ширший WSJ Dollar Index стабільний.

Тиск на американську валюту чинить невизначеність щодо ліміту держборгу США, що зберігається. Зустріч американського президента Джо Байдена з лідерами обох палат Конгресу, що відбулася напередодні, завершилася без істотних результатів, зазначає Market Watch.

Байден назвав цю зустріч "продуктивною", проте спікер Палати представників, республіканець Кевін Маккарті заявив, що не побачив жодного просування сторін до угоди.

Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен попередила, що її відомство може вичерпати доступні йому ресурси вже до 1 червня, якщо Конгрес не підвищить ліміт держборгу,

Пара євро/долар за даними на 8:55 кв торгується на рівні $1,0966 порівняно з $1,0962 на закриття попередньої сесії.

Курс долара до ієни піднявся до 135,32 ієни проти 135,24 ієни за підсумками торгів у п'ятницю.

Фунт торгується на рівні $1,2619 проти $1,2621 напередодні.

Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на засідання Банку Англії, підсумки якого буде підбито в четвер о 14:00 мск.

Британський ЦБ, як очікується, підніме базову ставку на 25 базисних пунктів (б.п.) на майбутньому засіданні - до 4,5%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 172
Другие новости