Компании

все компании

Ціни на золото помірно зростають

9 травня 2023 року, 10:00
Ціни на золото помірно зростають у понеділок на тлі надій інвесторів на те, що Федеральна резервна система більше не підвищуватиме ключову процентну ставку.

Котирування червневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex до 17:03 кв піднялися на 0,38%, до $2032,4 за тройську унцію.

Золото демонструє ралі останні півроку, внаслідок чого котирування наблизилися до історичних максимумів, пише MarketWatch. Позитивними факторами для дорогоцінного металу є ослаблення долара, підвищений попит на захисні активи на тлі побоювань рецесії, а також невизначеність ситуації зі стелею держборгу в США.

Додаткового імпульсу ринку золота надали слова глави Федрезерву Джерома Пауелла, які пролунали минулого тижня і сигналізували про те, що центробанк наближається до кінця циклу посилення грошово-кредитної політики.

"Золото торгується біля абсолютного максимуму на тлі зниження прибутковості держоблігацій США і долара після сигналів від ФРС про те, що центробанк може взяти паузу в підвищенні ставки", - написали аналітики ING.




Просмотров: 179
Другие новости