Компании

все компании

Меддопомогу в разі інсульту з початку року отримали понад 36 тис. пацієнтів

9 травня 2023 року, 15:23
Від початку року медичну допомогу в разі інсульту в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) отримали 36367 пацієнтів.

Як повідомила Національна служба здоров'я України (НСЗУ) у пресрелізі, від початку року нацслужба виплатила клінікам за надання медичної допомоги в разі інсульту понад 497,8 млн грн.

Під час проведення ендоваскулярних втручань (внутрішньосудинні втручання, як-от видалення тромбу або згустку крові) НСЗУ оплачує медзакладам 131 472 грн за випадок, під час лікування інсульту з використанням тромболітичної терапії НСЗУ платить 62565 грн. Вартість лікування без застосування ендоваскулярних втручань або тромболітичної терапії становить 14952 грн.

За інформацією НСЗУ, від початку року найбільші виплати за лікування інсультів отримали Львівська багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги - 16,87 млн грн, Білоцерківська міська лікарня №2 - 15,47 млн грн, Київська міська клінічна лікарня №1 - 13,09 млн грн, Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова - 12,88 млн грн.

Загалом медичні послуги з діагностики, лікування та реабілітації гострого періоду інсульту в рамках ПМГ за пакетом "Медична допомога при гострому мозковому інсульті" за контактами з НСЗУ надають 229 лікарень.

"Лікування інсульту повністю безоплатне для пацієнтів, оскільки входить до ПМГ і є пріоритетною послугою. Вартість лікування оплачується НСЗУ", - підкреслили в Нацслужбі.




Просмотров: 361
Другие новости