Компании

все компании

Кулеба вирушив із візитом до Гватемали

9 травня 2023 року, 12:49
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відбув до Гватемали, це перший за 10 років візит глави МЗС країни до Латинської Америки.

"Найкращий спосіб провести День Європи...бути в дорозі до Латинської Америки, щоб відкривати нові горизонти для європейської України. Попереду - неблизький шлях до далекої, але щиро дружньої Гватемали, де на запрошення мого колеги Маріо Букаро Флореса я візьму участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав (АКД) та здійсню двосторонній візит. Ця країна у важкі часи проявила себе як справжній друг. А друзів Україна цінує", - написав Кулеба у своєму Instagram.

Кулеба підкреслив, що це перший в історії візит міністра закордонних справ України до Гватемали, перша в історії участь у Раді міністрів АКД, а також перший за 10 років візит глави МЗС України до Латинської Америки.

Глава МЗС зазначив, що АКД - це 25 держав Карибського басейну.

"Важливий регіон, що має значні ресурси, зацікавлений в українських товарах, досвіді цифровізації уряду, взаємовигідній політичній співпраці в міжнародних організаціях", - додав Кулеба.

За його словами, візит відкриє нову сторінку відносин України з країнами Латинської Америки та посилить співпрацю з Глобальним Півднем.




Просмотров: 207
Другие новости