Компании

все компании

SkyUp Airlines зареєструвала компанію на Мальті

8 травня 2023 року, 10:51
Українська авіакомпанія SkyUp Airlines відкрила компанію на Мальті й отримала відповідні сертифікати, які в перспективі дадуть змогу відкрити регулярні рейси в Європі, а також дадуть змогу ефективно виконувати контракти на умовах "мокрого" лізингу.

"Авіакомпанія SkyUp MT отримала сертифікат експлуатанта (AOC), сертифікат CAMO (Continuing airworthiness management organisation) і ліцензію на виконання рейсів (AOL). Офіс авіакомпанії розташований на Мальті, яка є однією з країн Євросоюзу. Це дає змогу авіаперевізнику ефективно виконувати контракти на умовах "мокрого" лізингу, а також у перспективі відкривати регулярні рейси з Європи", - повідомила пресслужба авіакомпанії в п'ятницю.

Оформлення сертифіката AOC і ліцензії AOL - важливий етап початку повноцінної діяльності SkyUp MT в Європі, вказується в повідомленні.

Повідомляється, що SkyUp MT зареєструвала на Мальті перший літак - Boeing 737-800, який отримав реєстраційний знак 9H-SAU, що раніше був частиною флоту SkyUp Airlines. Це судно 2011 року випуску з комплектацією салону на 189 місць. На замовлення авіакомпанії було проведено його модифікацію - встановлено сучасні крісла Geven. Також судно обладнали вінглетами, які допомагають економити паливо.

До кінця 2023 року SkyUp MT планує отримати нові літаки. Їхню точну кількість не повідомляють, але уточнюють, що вони будуть не з українського флоту SkyUp Airlines, а надійдуть за новими контрактами.

"Бренд SkyUp з українським ДНК стає міжнародним. Ми одні з перших, хто це зробив в історії української авіації. Для нас це означає відкриття нових можливостей і масштабування бізнесу", - процитувала пресслужба співвласника SkyUp Airlines Олександра Альбу.

Він також підкреслив, що на корпусі літака, який став першим судном SkyUp MT, є напис The Power of Freedom, який було нанесено в рамках партнерства з фандрейзинговою платформою UNITED24. В авіакомпанії вважають, що це не тільки символічно, а й дасть змогу залучити зібрати більше допомоги для України, оскільки судно працюватиме на європейських рейсах.

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія SkyUp Airlines евакуювала останній літак з аеропорту "Бориспіль" до Ясс (Румунія).

Авіакомпанія SkyUp (Київ) 2022 року перевезла у 2,3 раза пасажирів менше, ніж 2021 року - 1,08 млн, що пов'язано з повномасштабною агресією Росії проти України та закриттям українського неба з 24 лютого минулого року. Після початку війни компанія працювала на умовах "мокрого лізингу" з 10-ма авіакомпаніями, серед яких Wizz Air, SmartWings, Freebird Airlines, Tailwind Airlines, Corendon Airlines, і загалом за рік виконала 7713 рейсів у 204 аеропорти світу за 627 маршрутами.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року, перший рейс здійснила 2018 року. Засновником є ТОВ "ACS-Україна" Тетяни та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!




Просмотров: 203
Другие новости