Компании

все компании

РФ укотре зупинила "зернову ініціативу"

8 травня 2023 року, 19:10
РФ 8 травня в понеділок укотре зупинила "зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна на вхід і проводити їхні інспекції, заявляє Мінзбереження в понеділок.

"Деструктивна політика Росії унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур Спільного координаційного центру (СКЦ), що передбачають щоденне узгодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід", - написало відомство у своєму Facebook.

Такий підхід повністю суперечить умовам чинної угоди, додало Мінвідновлення.

За його інформацією, у територіальних водах Туреччини очікує на інспекцію 90 суден, з яких 62 - це судна, що йдуть під завантаження. Інспекції як вхідного флоту, так і суден на вихід припинено. Експорт української агропродукції "зерновим коридором" у квітні "не дотягнув" і до 3 млн тонн.

"Україна категорично не сприймає спроби Росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які повинні відбуватися з урахуванням ініціативи, яка працює", - резюмували в міністерстві і повідомили, що очікують почути позиції партнерів, ООН і Туреччини.

Як повідомлялося, "Чорноморська зернова ініціатива" була укладена 22 липня 2022 року в Стамбулі за участю ООН, України, Туреччини та РФ на 120 днів. Її продовжували двічі, востаннє 18 березня. Однак якщо Україна заявляє, що ініціативу продовжено на 120 днів, то Росія стверджує, що лише на 60.




Просмотров: 284
Другие новости