Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси Dow Jones і S&P 500 помірно зростають

8 травня 2023 року, 17:05
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси Dow Jones і S&P 500 помірно зростають у понеділок, тоді як ф'ючерси на Nasdaq незначно знижуються.

Учасники ринку чекають на дані про динаміку споживчих цін у США за квітень, які будуть оприлюднені в середу. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, припускає, що інфляція в Штатах минулого місяця залишилася на рівні березня - 5% у річному вираженні.

Базова інфляція (без урахування цін на продукти харчування і паливо), як очікується, знизилася до 5,5% з 5,6%.

"Якщо реальні цифри перевищать прогнози, на ринок повернуться "яструби" від Федрезерву, що допоможе знизити очікування зниження ставки ФРС", - сказала старший аналітик Swissquote Bank Іпек Езкардешкая.

Крім того, в понеділок будуть опубліковані дані про оптові запаси в США і відбудеться виступ глави Федерального резервного банку Чикаго Остена Гулсбі.

Акції PacWest Bancorp підскочили в ціні на 36% під час попередніх торгів у понеділок після зростання на 82% у п'ятницю. Керівництво банку ухвалило рішення знизити квартальні дивіденди до 1 цента на звичайну акцію з 25 центів.

"З урахуванням нинішньої економічної невизначеності, недавньої волатильності в банківському секторі та потенційних змін регулятивних вимог ми вважаємо зниження дивідендів розумним кроком, який прискорить реалізацію нашого плану збільшення показника достатності капіталу CET1 до 10% і вище", - заявив президент і головний виконавчий директор PacWest Пол Тейлор.

Ціна паперів інших регіональних американських банків, зокрема Western Alliance Bancorp, Comerica Inc. і Zions Bancorp, зростає на 7-12%.

Капіталізація Coty Inc. збільшується на 0,6% після того, як один з найбільших світових виробників косметики та парфумерії повідомив, що розглядає можливість розміщення акцій у Парижі на додаток до нью-йоркського лістингу.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:20 кв підвищилося на 0,3% і становило 33839 пунктів. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 зросло до цього часу на 0,22%, до 4159,5 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень знизився на 0,03% і становив 13313,25 пункту.




Просмотров: 283
Другие новости