Компании

все компании

Фондові індекси Європи зростають у понеділок

8 травня 2023 року, 14:15
Європейські фондові індекси зростають у понеділок на тлі малої кількості звітів великих емітентів і напередодні засідання Банку Англії цього тижня.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 12:09 кв піднявся на 0,24% і становив 466,43 пункту.

Німецький індикатор DAX під час сесії додає 0,03%, французький CAC 40 - 0,09%, італійський FTSE MIB - 0,28%, іспанський IBEX 35 - 0,52%.

Біржі Великої Британії закриті у зв'язку з вихідним з нагоди коронації короля Карла III.

Федеральне статистичне управління ФРН опублікувало в понеділок чергові дані про обсяг промислового виробництва в країні. У березні показник упав на 3,4% порівняно з попереднім місяцем, тоді як опитані Trading Economics аналітики в середньому очікували зниження на 1,3%.

Тим часом реальні доходи в розрахунку на душу населення в 19 державах єврозони в жовтні-грудні 2022 року знизилися на 0,5% щодо попередніх трьох місяців, свідчать дані статистичного управління Євросоюзу. Таким чином, скорочення показника було зафіксовано за підсумками п'ятого кварталу поспіль.

Увагу інвесторів цього тижня також спрямовано на засідання Банку Англії, підсумки якого буде підбито в четвер о 14:00 мск. Британський ЦБ, як очікується, підніме базову ставку на 25 базисних пунктів на майбутньому засіданні - до 4,5%. Минулого тижня Федеральна резервна система США і Європейський центральний банк підвищили відсоткові ставки на таку саму величину.

Крім того, трейдери чекають даних про динаміку споживчих цін у США за квітень, які будуть оприлюднені в середу. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, припускає, що інфляція в Штатах минулого місяця залишилася на рівні березня - 5% у річному вираженні.

Нідерландський поштовий оператор PostNL знизив виручку в першому кварталі на 3%, до 783 млн євро, але результат перевершив очікування аналітиків. Акції компанії дорожчають на 9,6%.

Слідом за вартістю нафти зростають котирування акцій нафтових компаній, зокрема Shell (SPB: RDS.A) - на 0,9%, TotalEnergies (SPB: TOT) - на 0,5%.

Збільшується ринкова вартість банків, зокрема BNP Paribas - на 0,4%, Societe Generale - на 0,7%, Credit Agricole - на 0,8%, UniCredit - на 0,4%, Intesa Sanpaolo і Commerzbank - на 1,1%.

У лідерах зростання на торгах у Німеччині, крім паперів Commerzbank, перебувають акції автовиробників Bayerische Motoren Werke AG (SPB: BMW) (+1,2%) і Daimler Truck Holding AG (+0,6%), розробника програмного забезпечення SAP SE (+0,9%) і виробника побутової хімії та косметики Henkel AG (+0,5%).

У Франції найсильніше знижуються котирування акцій аутсорсингової Teleperformance SE (-1%), авіакосмічної Airbus (-0,9%), оператора комунальних послуг Veolia Environnement SA (-0,8%) і фармацевтичної Sanofi (SPB: SNY) (-0,7%).




Просмотров: 191
Другие новости