Компании

все компании

Населення України до кінця 2022 р становило близько 31,4 млн осіб

7 травня 2023 року, 12:17
Населення України станом на кінець 2022 року становило приблизно 31,4 млн осіб, із них приблизно 1,15 млн живуть на тимчасово окупованих територіях, свідчать дані експертів Українського центру охорони здоров'я (УЦЗ).

"Війна спричинила безпрецедентну міграційну кризу та масштабні переміщення населення всередині країни. За оцінками УЦЗ, станом на кінець 2022 року населення України становило близько 31,4 млн осіб. З них 1,15 млн осіб мешкають на тимчасово окупованих Росією територіях, захоплених після початку вторгнення", - зазначено у звіті центру за підсумками дослідження про роботу системи охорони здоров'я після початку активного вторгнення.

Експерти центру також зазначають, що за рік після початку повномасштабного вторгнення система амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги повністю відновилася, на відміну від системи первинної медичної допомоги.

"Споживання медичних послуг на різних рівнях знизилося в перші місяці після вторгнення. Однак амбулаторна та спеціалізована медична допомога поступово відновилася до довоєнних показників протягом 2022 року. Первинна медична допомога не відновилася і потребує підтримки", - підкреслили експерти центру.




Просмотров: 806
Другие новости