Компании

все компании

Безоплатне лікування безпліддя у 2023 році пройдуть 537 подружніх пар

7 травня 2023 року, 09:28
У 2023 році безоплатне лікування безпліддя пройдуть 537 подружніх пар, у 2022-му це зробили 467 родин, повідомила директор департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоров'я України Олександра Машкевич.

"Процедура є повністю безоплатною і прогарантована державою. Звичайно, я не можу сказати, що процедура буде повністю успішна для всіх пар - це такий процес, за якого ніхто ніколи не дає 100% гарантії. Але 50% успішних запліднень у нас є", - сказала вона в ефірі телемарафону в четвер.

Машкевич повідомила, що безоплатну процедуру в рамках програми пари можуть пройти в трьох медцентрах, що перебувають у веденні системи МОЗ у Києві, Івано-Франківську та Харкові.

Вона уточнила, що в межах держпрограми безкоштовною є перша процедура. Якщо вона не увінчається успіхом, то наступні спроби відбуваються за кошти пацієнтів.

Водночас вона зазначила, що МОЗ планує ініціювати зміни до держпрограми, у межах яких для жінок певних категорій безоплатними мають бути більша кількість спроб.

"Ми в міністерстві над цим працюємо. Активно долучається і парламентський комітет здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування. Ми сподіваємося, що найближчим часом у державі вийде закон про допоміжні репродуктивні технології, який більш глибоко унормує процедуру допоміжних репродуктивних технологій і зробить можливість доступності цієї процедури для більшої кількості наших громадян", - сказала вона.

Машкевич уточнила, що середня ціна однієї спроби штучного запліднення може становити від 40-50 тис. грн.




Просмотров: 377
Другие новости