Компании

все компании

Фондові індекси АТР переважно піднімаються у п'ятницю

5 травня 2023 року, 14:43
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно піднімаються під час торгів у п'ятницю, проте китайський індикатор торгується в мінусі після публікації даних, що вказали на уповільнення зростання ділової активності в секторі послуг.

Також учасники ринку оцінюють підсумки засідань провідних центробанків світу. Так, напередодні Європейський центральний банк очікувано підвищив усі три ключові процентні ставки на 25 базисних пунктів (б. п.). Таким чином, базова процентна ставка за кредитами тепер становить 3,75%, ставка за депозитами - 3,25%, ставка за маржинальними кредитами - 4%.

У середу Федеральна резервна система США також підвищила ключову процентну ставку на 25 б.п., тепер її діапазон - максимальні з 2007 року 5-5,25% річних.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite втрачає 0,5%.

Як стало відомо в п'ятницю, індекс менеджерів із закупівель (PMI) у сфері послуг Китаю, який розраховують Caixin Media і S&P Global, у квітні знизився до 56,4 пункта порівняно з 57,8 пунктами місяцем раніше, коли індикатор оновив максимум із листопада 2020 року.

Зведений PMI опустився до найнижчої позначки за три місяці - до 53,6 пункту проти 54,5 пункту в березні.

Гонконгський індекс Hang Seng піднявся на 0,7% і може завершити тиждень у плюсі після двох тижнів зниження поспіль.

Лідером зростання є фінансовий сектор: папери China Construction Bank і Bank of China зростають у ціні на 1,5%, ICBC - на 1,6%, AIA Group - на 0,4%, а капіталізація Ping An Insurance підскочила на 3,4%.

Також дорожчають акції Alibaba Group (0,9%), Tencent Holdings (0,4%), Li Ning (0,5%), Meituan (0,9%) і JD.com (2%).

Австралійський S&P/ASX 200 зростає на 0,3%.

Підтримку індексу надала новина про те, що обсяг виданих іпотечних кредитів в Австралії в березні несподівано зріс на 5,5% відносно лютого і досяг 16 млрд австралійських доларів. Аналітики очікували зниження показника на 1%.

Папери BHP Group дешевшають у п'ятницю на 0,4%, Rio Tinto - на 1,1%, Fortescue Metals - на 1%. Водночас дорожчають акції National Australia Bank (0,4%), Westpac Banking (1,3%) і ANZ Group (0,1%).

Біржі Південної Кореї та Японії в п'ятницю закриті у зв'язку зі святкуванням Дня дітей.




Просмотров: 192
Другие новости