Компании

все компании

Фондові індекси АТР змінюються різноспрямовано

4 травня 2023 року, 10:37
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону змінюються різноспрямовано на торгах у четвер.

Біржі Японії закриті у зв'язку зі святом з нагоди Дня зелені.

Трейдери оцінюють підсумки засідання Федеральної резервної системи (ФРС), а також статдані щодо економіки Китаю.

Американський ЦБ напередодні підвищив базову процентну ставку на 25 базисних пунктів - до 5-5,25% річних. Востаннє ставка перебувала вище за позначку 5% у 2007 році.

Із прес-релізу Федрезерву за підсумками засідання зникли слова про необхідність подальшого посилення грошово-кредитної політики (ДКП), які були присутні в документі, опублікованому за підсумками березневого засідання.

Глава ФРС Джером Пауелл заявив під час пресконференції, що надалі ЦБ ухвалюватиме рішення щодо ДКП від засідання до засідання, ґрунтуючись на економічних статданих. За його словами, рішення про те, чи слід Федрезерву зробити паузу в циклі посилення політики, буде ухвалено на червневому засіданні.

"Основний висновок із засідання ФРС, на мою думку, полягає в тому, що ми близькі до завершення циклу підйому ставки", - зазначає аналітик Invesco Крістіна Хупер, слова якої наводить Market Watch.

Китайський фондовий ринок, який не працював у перші три дні цього тижня через свята, піднімається в четвер, незважаючи на слабкі статдані. Індекс Shanghai Composite додає 0,8%.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю, що розраховується Caixin, знизився у квітні до 49,5 пункту з 50 пунктів у березні, виявившись гіршим за середній прогноз експертів (50,3 пункту). Значення індексу нижче 50 пунктів свідчить про спад активності в секторі, це відзначено вперше з січня.

Дані Caixin підтверджують опубліковану раніше офіційну статистику. Промисловий PMI, що розраховується Державним статистичним управлінням (ДСУ) КНР, опустився у квітні до мінімальних за чотири місяці 49,2 пункту з 51,9 пункту в березні.

Лідерами зростання в Китаї в четвер є акції банків: вартість паперів Agricultural Bank of China піднялася на 4,4%, International & Commercial Bank of China - на 3,4%, Agricultural Bank of China - на 4,7%.

Водночас акції 360 Security Technology подешевшали на 9%, Dawning Information, Air China - на 4,6%, Great Wall Motor - на 1,2%.

Гонконгський індекс Hang Seng піднявся на 1,1%. Серед лідерів зростання - акції Ping An Insurance (+7,5%), Citic Ltd. (+4,6%), China Merchants Bank (+4,9%), China Life Insurance (+4,8%), а також CSPC Pharmaceutical (+3,6%).

Південнокорейський KOSPI втрачає 0,1% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 - менше 0,1%.

Обсяг австралійського експорту в березні зріс на 3,8%, до максимуму за шість місяців, завдяки продажам залізної руди та інших сировинних товарів, свідчать офіційні дані. Імпорт збільшився на 2%, зокрема споживчих товарів - на 14%.

У лютому обсяг експорту знизився на 2,7%, імпорт впав на 10,2%.

Папери BHP Group подорожчали в четвер на 1,6%, Rio Tinto - на 1,5%, Fortescue Metals - на 1,3%. Водночас подешевшали акції Commonwealth Bank (-2,4%), Westpac Banking (-4%), ANZ Group (-0,1%).

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 186
Другие новости