Компании

все компании

Ринки акцій Азії знижуються слідом за ринком акцій США

3 травня 2023 року, 13:41
Ринки акцій Азії, торги на яких проходять у середу, демонструють негативну динаміку слідом за зниженням фондових індексів США днем раніше.

Біржі материкового Китаю закриті у зв'язку зі святами з нагоди Дня праці, Японії - через День Конституції.

Інвестори чекають підсумків дводенного засідання Федеральної резервної системи, яке завершиться 3 травня. Аналітики вважають, що Федрезерв збільшить базову процентну ставку на 25 базисних пунктів. Якщо прогноз справдиться, ставку буде підвищено за підсумками десятого засідання поспіль, і її рівень досягне 5-5,25% річних - максимуму з вересня 2007 року.

Тиск на банківський сектор продовжує чинити новина про те, що американські регулятори були змушені закрити First Republic Bank, передавши основну частину його активів і депозити банку JPMorgan Chase. Крах First Republic став найбільшим у фінансовій системі США з часів кризи 2008 року.

Гонконгський індекс Hang Seng до 8:29 кв опустився на 1,8% після зростання за підсумками чотирьох попередніх сесій.

Лідерами зниження котирувань виступають акції оператора казино Sands China, що подешевшали на 5,1%, нафтових PetroChina Co. і CNOOC - відповідно на 4,4% і 3,2%, чипмейкера Sunny Optical Technology Group Co. - на 4,2%, ритейлерів JD.com Inc. і Alibaba - на 4% і 3% відповідно.

Крім цього, подешевшали папери інтернет-компанії Baidu Inc. - на 3,8%, виробника побутової електроніки Xiaomi - на 2,7%, China Telecom - на 1,4% і China Mobile - на 0,7%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:25 кв зменшився на 0,9%.

Ціна акцій одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. опустилася на 0,9%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,5%.

Значення австралійського індексу S&P/ASX 200 до 8:25 кв знизилося на 1,1%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася на 1,1% і 2,2% відповідно.

Вартість паперів нафтових компаній Woodside Energy і Santos скоротилася на 2,6%.

Крім того, втрачають у ціні акції банків: Macquarie Group - на 1,7%, Commonwealth Bank of Australia - на 1,9%, ANZ Bank - на 1,8%, National Australia Bank - на 2,1% і Westpac - на 1,9%.




Просмотров: 215
Другие новости