Компании

все компании

Президент України приїхав із візитом до Гельсінкі

3 травня 2023 року, 13:03
Президент України Володимир Зеленський прибув до Фінляндії з офіційним візитом, а також для участі в саміті Північних країн і України, повідомляють ЗМІ.

На сайті президента Республіки Фінляндія зазначається, що офіційні дискусії між президентом Нііністьо та президентом Зеленським "включатимуть оборонну боротьбу України та підтримку України Фінляндією, двосторонні відносини між двома країнами та глобальну геополітичну ситуацію. По завершенні обговорень президенти проведуть спільну пресконференцію". У програмі президента Зеленського також запланована зустріч зі спікером парламенту Фінляндії Петтері Орпо.

Як повідомляється, у другій половині дня президент Нііністьо проведе саміт Північних країн і України, в якому візьмуть участь прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір.

На саміті обговорюватимуть агресію Росії проти України, триваючу підтримку України країнами Північної Європи, розвиток відносин України з ЄС і НАТО, а також ініціативу України щодо справедливого миру. Після офіційних обговорень відбудеться спільна прес-конференція.

Прем'єр-міністри країн Північної Європи також проведуть двосторонні зустрічі з президентом Зеленським.




Просмотров: 209
Другие новости