Компании

все компании

Курс долара США знижується до більшості основних світових валют

3 травня 2023 року, 14:32
Курс долара США знижується до більшості основних світових валют у середу, ринок чекає рішень щодо процентних ставок від провідних центробанків світу.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,22%, ширший WSJ Dollar Index - 0,2%.

Пара євро/долар за даними на 8:54 мск торгується на рівні $1,1020 порівняно з $1,1 на закриття попередньої сесії, євро зміцнюється приблизно на 0,2%.

Курс долара до ієни впав на 0,4%, до 135,97 ієни проти 136,55 ієни у вівторок.

Вартість фунта збільшилася на 0,2% і становить $1,2488 порівняно з $1,2467 напередодні.

Учасники валютного ринку чекають підсумків травневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке завершиться в середу. Експерти загалом очікують підйому базової процентної ставки американським ЦБ на 25 базисних пунктів (б.п.). Також інвестори чекатимуть від Федрезерву сигналів про те, чи готовий він зробити паузу в циклі посилення грошово-кредитної політики, зазначає MarketWatch.

Також цього тижня відбудеться засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), його підсумки буде підбито в четвер. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає підйом ставок за кредитами і депозитами ЄЦБ на 25 б.п.

Негативним фактором для долара стали оприлюднені напередодні слабкі статдані щодо американського ринку праці, зазначає Trading Economics.

Кількість відкритих вакансій у США в березні впала на 384 тис. і становила 9,59 млн, оновивши мінімум із квітня 2021 року, показав звіт міністерства праці країни. Експерти в середньому очікували зниження показника до 9,78 млн із лютневих 9,97 млн.

Кількість відкритих вакансій є одним із важливих показників ситуації на американському ринку праці та в економіці загалом.




Просмотров: 256
Другие новости