Компании

все компании

Ford повернувся до чистого прибутку та збільшив виручку сильніше за прогнози

3 травня 2023 року, 13:24
Американський автовиробник Ford Motor у першому кварталі 2023 року одержав чистий прибуток, а його виручка і скоригований прибуток істотно перевищили прогнози ринку.

Як ідеться в повідомленні компанії, чистий прибуток у січні-березні становив $1,8 млрд, або 44 центи з розрахунку на акцію, порівняно зі збитком у розмірі $3,1 млрд, або 78 центів на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Скоригований прибуток у розрахунку на акцію становив 63 центи.

Виручка підскочила на 20%, до $41,5 млрд.

Аналітики, опитані FactSet, у середньому очікували скоригований прибуток на рівні 38 центів на акцію за виручки в $34,5 млрд.

Ford підтвердив прогноз скоригованої EBIT на поточний рік на рівні $9-11 млрд. Скоригований вільний грошовий потік, як очікується, становитиме близько $6 млрд.

"Прибуток і виручка Ford значно перевершили очікування, проте інвестори можуть задатися питанням, чому компанія не поліпшила річні прогнози", - зазначив аналітик CFRA Гаррет Нельсон. "Найімовірніше, керівництво просто дотримується консервативного підходу з урахуванням поточної невизначеності в економіці", - додав він.

Як повідомлялося, Ford перейшов на нову модель розкриття фінансових результатів і тепер вказує цифри в розбивці за сегментами, а не за регіонами. У сегменті традиційних автомобілів (Ford Blue) показник EBIT зріс удвічі, до $2,62 млрд, у сегменті комерційних автомобілів (Ford Pro) - у півтора раза, до $1,37 млрд, а в сегменті електромобілів (Ford Model e) збиток збільшився більш ніж удвічі, до $722 млн.

Акції Ford подешевшали на 1,4% на додаткових торгах у Нью-Йорку у вівторок. Капіталізація компанії з початку поточного року зросла на 1,5%, тоді як індекс S&P 500 за цей період додав 7,3%.




Просмотров: 285
Другие новости