Компании

все компании

"Експерт-Рейтинг" відкликав рейтинг страховика "ПРОСТО-страхування"

2 травня 2023 року, 03:55

Рейтинговий комітет РА "Експерт-Рейтинг" відкликав рейтинг фінансової стійкості страховика ПрАТ "ПРОСТО-страхування" (Київ) за національною шкалою, повідомляється на сайті РА.

Також зазначається, що рішення ухвалено у зв'язку з відкликанням 27 квітня Національним банком України ліцензії компанії на здійснення господарської діяльності з надання фінансових послуг у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України.

РА повідомляє, що АТ "ПРОСТО-страхування" не надавало йому інформацію про невідповідність структури власності вимогам законодавства. Також агентство зазначає, що АТ "ПРОСТО-страхування" з 28 квітня 2023 року втрачає право: укладати договори (подовжувати строк чинних договорів), укладати договори (вносити зміни до чинних договорів), що призводять до збільшення зобов'язань перед клієнтами. При цьому, компанія продовжує виконувати всі свої зобов'язання за договорами страхування, які було укладено до дня набрання чинності зазначеним рішенням НБУ.

Як повідомлялося, згідно з останньою поданою звітністю за 2022 рік, станом на кінець року обсяг страхових премій СК становив 204,931 млн грн, вартість активів - 568,122 млн грн, страхові резерви - 175,885 млн грн.

Частка ринку компанії за страховими преміями склала 0,6% від загального обсягу ринку (в тому числі зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) - 1,52%).

СК "ПРОСТО-Страхування" зареєстрована 1997 року. Спеціалізується на наданні послуг у сфері ризикового страхування.

За даними НКЦПФР станом на четвертий квартал 2022 року, 99,998% акцій страховика належать компанії Lavidia Limited (Кіпр).





Просмотров: 288
Другие новости