Компании

все компании

"Укрпошта" з 1 травня проводить обмін ламп розжарювання в центральних відділеннях

1 травня 2023 року, 19:19
АТ "Укрпошта" у зв'язку з оптимізацією програми скорочує кількість відділень, які беруть участь у програмі обміну ламп розжарювання на LED-лампи для населення: з 1 травня в застосунку "Дія" для обміну можна зазначити лише центральні відділення "Укрпошти" в 23 населених пунктах - містах-мільйонниках та обласних центрах.

Згідно з прес-релізом компанії, поширеним у понеділок, користувачі застосунку "Дія", які замовили лампи до 1 травня, зможуть отримати їх упродовж тижня у відділеннях, які були доступні під час реєстрації.

"Українці, які не використовують застосунок, зможуть обміняти старі лампи в усіх доступних відділеннях "Укрпошти" до 5 травня, якщо світлодіодні лампи будуть у наявності. З 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть тільки центральні відділення "Укрпошти" в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба", - повідомила її прес-служба.

Рішення про оптимізацію компанія ухвалила у зв'язку зі зниженням попиту на обмін ламп розжарювання з боку населення після пікового періоду в лютому-березні, пояснюється в прес-релізі.

За даними держкомпанії, за три місяці після старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Найбільший попит на світлодіодні лампи спостерігається в Київській області, де жителі обміняли вже близько 2,5 млн ламп, і в Дніпропетровській - майже 2 млн ламп.

В "Укрпошті" уточнили, що станом на зараз в Україні доступно ще 17 млн світлодіодних ламп. Ще 5 млн ламп надійдуть найближчим часом.

Загалом програмою обміну було охоплено 23 тис. населених пунктів України, крім тимчасово окупованих територій. У програмі обміну взяли участь понад 3,5 млн українців.

Згідно з озвученими раніше оцінками, обмін ламп розжарювання на 50 млн LED-ламп дасть змогу зменшити дефіцит потужності приблизно на 1 ГВт.

Як повідомлялося, ЄС надає Україні 30 млн ламп, ще 5 млн ламп очікується від Франції.




Просмотров: 240
Другие новости