Компании

все компании

Ринки акцій Європи знижуються в п'ятницю

28 квітня 2023 року, 15:50
Європейські ринки акцій знижуються в п'ятницю після виходу звітів компаній і статданих.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 12:38 кв втратив 0,27% і становив 462,8 пункту.

Британський FTSE 100 під час сесії знижується на 0,3%, французький CAC 40 - на 0,7%, іспанський IBEX 35 - на 1,2%, німецький DAX - на 0,3%, італійський FTSE MIB - на 1,3%.

Економіка 19 країн єврозони в першому кварталі зросла на 0,1% порівняно з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу. Аналітики в середньому прогнозували підвищення ВВП на 0,2%.

Федеральне статистичне агентство Німеччини також опублікувало попередні квартальні дані про ВВП. У січні-березні економіка ФРН не змінилася порівняно з попередніми трьома місяцями і не виправдала прогнози експертів, які очікували її збільшення на 0,2% у поквартальному вираженні.

Тим часом обсяг ВВП Франції в першому кварталі збільшився на 0,2% порівняно з показником за жовтень-грудень 2022 року, свідчать попередні дані національного статистичного інституту Insee. Результат збігся із середнім прогнозом аналітиків, опитаних Trading Economics.

Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, у квітні зросли на 6,9% у річному вираженні. Експерти очікували інфляції на рівні 6,6% після зростання цін на 6,7% у березні.

Інфляція прискорилася і в Іспанії. За попередніми даними, гармонізовані зі стандартами ЄС споживчі ціни підвищилися в країні у квітні на 3,8% у річному вираженні після зростання на 3,1% попереднього місяця. Утім, показник виявився нижчим за консенсус-прогноз опитаних FactSet аналітиків на рівні 4,1%.

Капіталізація Mercedes-Benz Group AG скорочується на 1,8%, незважаючи на збільшення чистого прибутку в першому кварталі на 12%.

Папери інших автовиробників також втрачають у ціні, зокрема Volkswagen - 0,7%, Bayerische Motoren Werke AG (SPB: BMW) - 2,2%, Renault - 1,1%.

Виробник алкогольної продукції Remy Cointreau SA збільшив виручку на 17,9% минулого фінансового року, але очікує її різкого зменшення в першому півріччі поточного. Папери французької компанії дешевшають на 9,4%.

Капіталізація іншої алкогольної компанії, Pernod Ricard S.A., знижується на 3,4%. Також у лідерах падіння у Франції перебувають папери банків BNP Paribas (-1,6%), Credit Agricole (-1,3%) і Societe Generale (-1,2%).

Зі свого боку, шведська Electrolux AB збільшила виручку в першому кварталі 2023 року на 8,7%, але отримала збиток. Її акції знижуються в ціні на 1,3%.

Крім того, дешевшають папери італійської Eni SpA. Чистий прибуток нафтогазової компанії в першому кварталі впав на 11%.

Вартість акцій інших нафтових компаній також зменшується, зокрема TotalEnergies (SPB: TOT) - на 1,4%, BP Plc (SPB: BP) - на 0,7%, Shell (SPB: RDS.A) - на 0,6%.

Тим часом акції Deutsche Bank дорожчають на 0,3%. Кредитна організація домовилася про купівлю британського інвестбанку Numis Corp. за 410 млн фунтів стерлінгів ($512,5 млн).

Котирування паперів іншого німецького емітента, Daimler Truck Holding, зростають на 0,8% на новині про запуск у США нової лінії середньотоннажних електровантажівок під брендом Rizon.




Просмотров: 468
Другие новости