Компании

все компании

Фондові індекси АТР зростають, акції IT-компаній дорожчають

28 квітня 2023 року, 11:42
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону в основному зростають у п'ятницю, виняток становить південнокорейський індикатор.

Трейдери оцінюють статдані, а також підсумки засідання Банку Японії.

Японський ЦБ залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП) за підсумками дводенного засідання, що завершилося в п'ятницю, яке стало першим для нового глави ЦБ Кадзуо Уеди.

Короткострокову відсоткову ставку за депозитами комерційних банків у ЦБ збережено на рівні мінус 0,1% річних, цільову прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля, йдеться в заяві японського Центробанку.

Банк Японії також зберіг діапазон, у межах якого може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів - плюс/мінус 0,5%.

Водночас із тексту заяви ЦБ за підсумками засідання зникла фраза про його намір утримувати ставку на поточному рівні або нижче. Цю фразу Банк Японії повторював із жовтня 2019 року.

Водночас ЦБ повторив, що готовий зберігати стимулюючу політику доти, доки інфляція не стабілізується на 2%-ному цільовому рівні.

Крім того, Банк Японії оголосив про намір провести ревізію ДКП, підсумки якої будуть опубліковані через 12-18 місяців.

Статдані, опубліковані в п'ятницю, показали підвищення роздрібних продажів у країні за підсумками 13-го місяця поспіль, а також зростання промвиробництва і несподіваний стрибок безробіття.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 1% під час торгів. Папери Toyota Motor подорожчали на 1,3%, SoftBank Group - на 2,3%, Denso Corp. - на 4,3%, Daikin Industries - на 2,8%, Ana Holdings - на 2,2%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,7% під час торгів у п'ятницю, гонконгський Hang Seng - 0,6%.

Лідерами зростання як у материковому Китаї, так і в Гонконзі є акції технологічних компаній, що дорожчають завдяки сильним квартальним звітам американських IT-гігантів.

Ціна паперів Kunlun Tech злетіла майже на 20% під час торгів у Шеньчжені. Акції BlueFocus Intelligent подорожчали на 17%, Dawning Information Industry - на 5,2%, 360 Security Technology - на 4,8%.

У Гонконзі дорожчають акції BYD Electronic (+6,7%), Haier Smart Home (+5,9%), Semiconductor Manufacturing International (+2%), NetEase Inc. (SPB: NTES) (+3,2%).

Вартість паперів China Tourism Duty Free Corp. опустилася під час торгів на 0,15%. Чистий прибуток компанії в першому кварталі впав на 10%, оскільки її витрати зростали швидше, ніж виручка.

Австралійський S&P/ASX 200 додає 0,24%, південнокорейський KOSPI втрачає 0,02%.

Промвиробництво в Південній Кореї в березні впало на 7,6% порівняно з тим же місяцем минулого року. У лютому показник знизився на 8%.




Просмотров: 230
Другие новости