Компании

все компании

ВВП США зріс на 1,1%

27 квітня 2023 року, 21:34
Економіка США в першому кварталі зросла на 1,1% у перерахунку на річні темпи, згідно з попередніми даними міністерства торгівлі.

Аналітики в середньому прогнозували підвищення на 2%, свідчать результати опитувань Trading Economics і MarketWatch.

Таким чином, темпи підйому ВВП сповільнилися після підвищення на 2,6% за підсумками четвертого кварталу.

"Економіка перебуває в дуже тривожній і ризикованій ситуації, - вважає головний економіст SMBC Nikko Securities America Джозеф Лаворгна, слова якого наводить Washington Post. - Усі випереджальні показники вказують на значне уповільнення зростання".

Споживчі витрати, на які припадає дві третини економіки, у січні-березні підвищилися на 3,7% (у попередньому кварталі - на 1%). Держвидатки збільшилися на 4,7% (3,8%).

Індекс PCE Core (зміна споживчих цін без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв), який уважно відслідковує Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції, підвищився на 4,9% відносно попередніх трьох місяців. Аналітики очікували зростання на 4,7%.

Інвестиції у сфері житлового будівництва впали на 4,2%, причому зниження було зафіксовано за підсумками восьмого кварталу поспіль.

Представлена Мінторгом у четвер інформація є першою оцінкою зміни ВВП США з трьох. Публікація переглянутих даних за перший квартал запланована на кінець травня, остаточних - на кінець червня.

По материалам: MarketWatch


теги: ввп, США



Просмотров: 359
Другие новости