Компании

все компании

Україна вже евакуювала майже 100 своїх громадян із Судану

27 квітня 2023 року, 17:15
Міністерство закордонних справ України у співпраці з іншими відомствами продовжує операцію з порятунку українців, які опинилися в зоні бойових дій у Судані. Загалом, завдяки багаторівневій ретельно спланованій операції, Україна вже евакуювала із Судану 91 громадянина, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"За 24-26 квітня дипломати евакуювали три групи громадян: 83 українці та 4 суданці - члени їхніх родин, а також 51 іноземець (громадяни Грузії, Перу, Канади та Сент-Кіттс і Невіс). 64 виявили бажання повернутися на батьківщину. Очікується, що вони сьогодні прибудуть чартерним рейсом до Польщі і будуть доставлені в Україну. Іншу групу з п'яти українців вдалося сьогодні вранці вивезти автобусом на територію Єгипту. Наразі вони перебувають у безпеці. Ще 3 громадян було евакуйовано в координації з урядом Німеччини", - написав Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що міністерство продовжує моніторити безпекову ситуацію та вживати заходів для забезпечення безпеки українських громадян у Судані. У разі їхнього бажання евакуюватися МЗС і посольство України в Єгипті нададуть їм максимальне сприяння.

теги: Судан



Просмотров: 379
Другие новости