Компании

все компании

Ціни на уран продовжили ралі і перевищили $52 за фунт

27 квітня 2023 року, 14:49
Ціни на уран на тлі зростаючих ризиків скорочення пропозиції продовжили ралі і наприкінці квітня перевищили $52 за фунт, пише Trading Economics.

Найбільші виробники ядерної енергії - США, Франція, Японія, Великобританія і Канада - домовилися про створення альянсу і використання ресурсів для спільного витіснення російських виробників зі світового ринку ядерного палива. Очікується, що цей крок збільшить навантаження на потужності західних виробників урану, оскільки російські збагачувачі до весни 2022 р. забезпечували майже 40% світового ринку, зазначає видання.

Крім того, на тлі продовження повномасштабної війни РФ проти України країни ЄС закликали включити заборону на імпорт будь-якого ядерного палива, що проходить транзитом через Росію, до 11-го пакету санкцій. А найбільший у світі виробник "Казатомпром" заявив, що цього року його виробництво впаде через триваючі затримки з поставками ключових матеріалів, перераховує причини Trading Economics.

Як повідомлялося, навесні 2022 року від запланованих поставок російського ядерного палива відмовилася шведська Vattenfall. А Німеччина повідомила про відкликання інвестзаявки на СП з виробництва ядерного палива в країні між "ТВЕЛ" і французькою Framatome. Уже 2023 року CEO Fortum Маркус Раурамо заявив, що компанія працює над пошуком заміни ядерному паливу з РФ і не буде продовжувати його імпорт після закінчення у 2027-2030 роках чинного контракту або якщо буде запроваджено санкції.

теги: уран



Просмотров: 255
Другие новости