Компании

все компании

Хімічна компанія Dow отримала збиток та скоротила виручку на 22,4%

26 квітня 2023 року, 09:00
Американська хімічна компанія Dow Inc. завершила перший квартал 2023 року з чистим збитком проти прибутку роком раніше і скоротила виручку на 22,4%, краще за прогнози аналітиків.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, чистий збиток у січні-березні становив $93 млн, або $0,13 у розрахунку на акцію, порівняно з прибутком у розмірі $1,57 млрд, або $2,11 на акцію, за аналогічний період попереднього року.

Без урахування разових факторів компанія отримала прибуток у розмірі 58 центів на акцію, тоді як аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували скоригований прибуток на рівні 36 центів.

Виручка скоротилася на 22,4% і склала $11,85 млрд. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав виручку на рівні $11,35 млрд.

Обсяги продажів знизилися на 11%, зокрема на 15% у Європі, Африці, Індії та на Близькому Сході.

"Якщо говорити про решту року, наші послідовність і дисципліна підвищують нашу здатність успішно пережити вплив прискорення інфляції на споживчий попит і слабку економічну активність у світі", - заявив глава Dow Джим Фіттерлінг.

Котирування акцій Dow опускаються на 0,7% під час попередніх торгів у вівторок. За останні три місяці капіталізація компанії зменшилася на 4,8%, до приблизно $38,7 млрд, тоді як індекс Dow Jones за цей період додав 0,4%.

Dow Inc. спеціалізується на випуску різних матеріалів для аерокосмічної, автомобільної та електротехнічної галузей (Materials Science). Раніше вона входила до складу DowDuPont Inc. і була виділена в окрему компанію 1 квітня 2019 року.

теги: DOW, виручка



Просмотров: 292
Другие новости