Компании

все компании

Група Єрмака-Макфола пропонує заборонити експорт планшетів і ноутбуків у РФ

26 квітня 2023 року, 07:19
Міжнародна робоча група із санкцій проти Росії Єрмака-Макфола пропонує заборонити експорт у Росію планшетів і ноутбуків, обмежити використання GPS у прикордонних районах Росії та Білорусі, а також на окупованих територіях України.

"Розширити список товарів подвійного призначення, включивши до нього будь-які цивільні товари, які використовуються як частина військової операції. Наприклад, оскільки планшети і ноутбуки широко використовуються для управління безпілотниками на передовій, їхній експорт до Росії треба заборонити. Цивільні товари також можуть містити такі компоненти, як мікрочіпи, які можуть бути перепрофільовані для військового виробництва. Ми пропонуємо включення цих товарів і програмного забезпечення до списків товарів подвійного призначення та обмеження їхньої торгівлі в Росію", - ідеться в "Плані дій 2.0" щодо посилення санкцій проти РФ, розміщеному на сайті Стенфордського університету.

У його тексті наголошується, що "російські ракети і безпілотники оснащені мікросхемами іноземного виробництва, що підтримують ГЛОНАСС. Кілька іноземних компаній, зокрема Linx Technologies (США), Qualcomm (США) і STMicroelectronics (Швейцарія), як повідомляється, продовжують виробляти мікросхеми з підтримкою ГЛОНАСС і продавати їх Росії через численні підставні компанії - навмисно чи ні. Видалення цієї функції може знизити військову міць Росії і обійти санкції", - йдеться в документі.

Крім того, зазначають автори, "оскільки GPS продовжує використовуватися в російській військовій техніці, ми пропонуємо щонайменше обмежити використання GPS військовими в прикордонних районах Білорусі та Росії, а також на окупованій території України".

Вони також пропонують ввести вторинні санкції проти посередників, які постачають продукцію військового призначення на російський ринок. "Нещодавні звіти припускають, що Китай, Пакистан, Казахстан та інші регіональні сусіди Російської Федерації були використані для полегшення безперервного постачання споживчих і промислових компонентів, які згодом виявлено в обладнанні, витягнутому з втрат росіян на полях битв. Це має бути перервано погрозою або застосуванням вторинних санкцій", - йдеться в "Плані".




Просмотров: 255
Другие новости