Компании

все компании

У "Дії" запрацює сервіс із компенсації коштів за пошкоджене житло

25 квітня 2023 року, 10:41
Сервіс із компенсації коштів за пошкоджене внаслідок війни житло еВідновлення запрацює в "Дії" з 10 травня, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні уряд ухвалить важливе рішення для тисяч українців, чиє житло було пошкоджено внаслідок війни. Ухвалюємо постанову, яка дасть змогу розпочати тестування програми еВідновлення, за якою люди отримуватимуть кошти на ремонт своїх будинків. Тестуємо, щоб у майбутньому уникнути помилок і непорозумінь", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами прем'єра, сервіс працюватиме в "Дії" вже з 10 травня, а отримані цільові кошти можна витратити на будівельні матеріали або оплату послуг підрядника.

"Суму компенсацій визначить спецкомісія, а грошові кошти зараховуватимуться людям на спецрахунок у банку. Пріоритетом у компенсації будуть учасники бойових дій, сім'ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії українці, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю", - розповів Шмигаль.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, затверджено порядок надання компенсації для відновлення окремих категорій об'єктів нерухомого майна, пошкоджених унаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ, із використанням електронної публічної послуги еВідновлення.

Зазначається, що окремими категоріями об'єктів нерухомого майна в розумінні цього порядку є одноквартирні будинки, зокрема відокремлені житлові будинки садибного типу, зблоковані будинки з окремими квартирами, які мають свій власний вхід з вулиці, котеджі та одноквартирні будинки типу, садові будинки, квартири (житлові приміщення) у багатоквартирному будинку (у разі, якщо місця загального користування не пошкоджено).

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 413
Другие новости