Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються у вівторок

25 квітня 2023 року, 13:24
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону в основному знижуються у вівторок, виняток становить японський індикатор.

Трейдери чекають публікації цього тижня низки важливих статданих, які можуть вплинути на подальшу політику Федеральної резервної системи (ФРС). Зокрема, у четвер Мінторг США оприлюднить попередні дані про динаміку ВВП країни за перший квартал.

Експерти в середньому очікують, що темпи зростання американської економіки в січні-березні сповільнилися до 2% з 2,6% у четвертому кварталі, свідчить консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics.

У п'ятницю також буде опубліковано звіт про доходи і витрати американців за березень, який містить дані про динаміку споживчих цін (індекси PCE і PCE Core). Консенсус-прогноз аналітиків передбачає уповільнення темпів зростання індексу PCE Core, що не враховує зміни вартості продуктів харчування та енергоносіїв, у березні до 4,5% у річному вираженні з лютневих 4,6%.

Крім того, на цей тиждень заплановано публікацію квартальних звітів багатьох великих американських IT-компаній, зокрема Alphabet Inc., Microsoft Corp., Amazon.com Inc. і Intel Corp.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite опустився на 0,7% під час торгів у вівторок, гонконгський Hang Seng втрачає 1,8%.

Наступного тижня в Китаї будуть довгі свята, і експерти побоюються нової хвилі захворюваності на COVID-19 у країні, зазначає Trading Economics.

Серед лідерів зниження в материковому Китаї у вівторок акції Contemporary Amperex Technology Co. (-3,2%), BYD Co. (-4%), а також Tianqi Lithium Corp. (-7,5%).

Вартість паперів Wuxi AppTec Co. впала на 10%. Чистий прибуток біотехнологічної компанії в першому кварталі впав на 32%, виручка збільшилася на 5,8%. Згідно з прогнозом Wuxi AppTec, поточного року її виручка підвищиться на 5-7% - це істотно нижче за темпи зростання 2022 року, що становили 73%, зазначає Market Watch.

У Гонконзі дешевшають акції Wuxi Biologics (-7,4%), CSPC Pharmaceutical Group (-5,6%), Meituan (-5,5%), Alibaba Health Information Technology (-3,7%), а також Baidu Inc. (-5,1%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 0,11% під час торгів.

Новий глава Банку Японії Кадзуа Уеда у вівторок підтвердив намір зберігати м'яку грошово-кредитну політику в країні. "З урахуванням нинішніх економічних, інфляційних і фінансових умов, вважаю за доцільне зберігати м'яку політику з нинішнім контролем кривої прибутковості", - сказав Уеда під час виступу в одному з парламентських комітетів.

Банк Японії проводить чергове засідання цього тижня, його підсумки буде підбито в п'ятницю. Це засідання стане першим для Уеди як глави ЦБ.

Акції Toyota Motor подорожчали під час торгів на 0,2%, Nintendo - на 0,8%, Tokyo Electron - на 0,2%.

Вартість паперів японського виробника електроніки Nidec Corp. зросла на 1,3%. Чистий збиток компанії в січні-березні перевершив очікування ринку, проте виручка Nidec виявилася кращою за прогнози аналітиків.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI втрачає 1,5% під час торгів у вівторок.

Економіка Південної Кореї в першому кварталі 2023 року зросла на 0,3% порівняно з попередніми трьома місяцями, уникнувши, таким чином, рецесії, свідчать попередні дані Банку Кореї. У четвертому кварталі ВВП країни знизився вперше з 2020 року - на 0,4%.

Експерти в середньому прогнозували збільшення південнокорейського ВВП у першому кварталі на 0,2%.

ВВП Південної Кореї в січні-березні збільшився на 0,8% у річному вираженні - мінімальними темпами з четвертого кварталу 2020 року. У попередньому кварталі зростання становило 1,3%.

Ринки Австралії закриті у вівторок у зв'язку зі святом (День ветеранів).




Просмотров: 233
Другие новости