Компании

все компании

Експортно-кредитне агентство України отримає державні гарантії

25 квітня 2023 року, 15:30
Кабінет міністрів України надав державні гарантії Експортно-кредитному агентству, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми активізуємо роботу Експортно-кредитного агентства. Хочемо, щоб якомога більше українських бізнесів експортували свою продукцію за кордон. Ба більше, ми бачимо, що запит від бізнесу існує, але багатьом підприємствам не вистачає ресурсів і потрібна державна підтримка", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

У зв'язку з цим, за його словами, уряд ухвалив постанову, яка має посилити Експортно-кредитне агентство.

"Тепер агентство отримає державні гарантії, щоб активніше підтримувати українських експортерів. Це підвищить конкурентоспроможність українських товарів і послуг та сприятиме швидшому відновленню нашої економіки", - додав Шмигаль.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, затверджено порядок надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань приватного акціонерного товариства "Експортно-кредитне агентство", а саме, надання державних гарантій за борговими зобов'язаннями товариства (зобов'язання позичальника перед кредитором за кредитом (позикою), яке виникло внаслідок розміщення (емісії) боргових цінних паперів або укладення кредитних договорів).




Просмотров: 243
Другие новости