Компании

все компании

Світовий ринок IPO демонструє ознаки відновлення - експерти

24 квітня 2023 року, 13:09
Світовий ринок IPO демонструє ознаки відновлення - експерти Світовий ринок IPO демонструє ознаки відновлення на тлі активізації первинних розміщень акцій в Азії, вважають аналітики.

За розрахунками агентства Bloomberg, у березні та квітні у світі було проведено IPO на суму близько $25 млрд, що майже вдвічі перевищує показник за перші два місяці поточного року.

Емітенти від Гонконгу до Мілана побачили "вікно можливостей" у зв'язку зі зниженням волатильності на ринках. Активність в останні два місяці була особливо жвавою в Азії, на місцеві біржі припало майже 80% IPO, що відбулися у квітні. Кількість лістингів у Європі також збільшилася. При цьому побоювання щодо рецесії в США відлякують американських емітентів, сповільнюючи повноцінне відновлення світового ринку.

У середньому розміри угод залишаються менш значними, ніж раніше. Обсяг коштів, залучених у рамках IPO цього року, приблизно вдвічі нижчий, ніж за аналогічний період минулого року.

"Ми починаємо бачити паростки активності, компанії відновлюють процеси, які були припинені, але на ринку все ще зберігається значний ступінь невизначеності", - вважає один з керівників юридичної фірми Linklaters Джейсон Манкето.

"Ринок IPO повертається поступово і повільно, - зазначає аналітик азіатського підрозділу Goldman Sachs Джеймс Ван. - Він повернувся ще не на всі 100%, але є ознаки життя і відновлення енергії".

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 1225
Другие новости