Компании

все компании

Інфраструктура непрацюючих підприємств Черкаської області може стати основою індустріальних парків - думка

24 квітня 2023 року, 15:15
Інфраструктура непрацюючих підприємств Черкаської області може стати основою індустріальних парків - думка Основою індустріальних парків у Черкаській області може стати інфраструктура непрацюючих потужних промислових підприємств, яка під'єднана до електро- та водопровідних мереж, вважає голова правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук.

"Підвищити інвестиційну привабливість новостворюваних індустріальних парків у Черкаській області можна завдяки їх розміщенню на територіях великих промислових підприємств, які давно не працюють. Там уже є інфраструктура: підключення електромереж, водопроводу і водовідведення, під'їзні шляхи", - сказав Самчук, слова якого наведені в прес-релізі "Черкасиобленерго".

Як він пояснив, інвестору в цьому разі не потрібно буде вкладати інвестиції у спорудження нових мереж, а їхня модернізація відповідно до потреб нового виробництва обійдеться істотно дешевше. Таким чином, умови входу в проєкти індустріальних парків для зарубіжних і вітчизняних інвесторів стануть більш привабливими.

На думку очільника "Черкасиобленерго", правовим механізмом такого підходу може бути не приватизація підприємств Фондом державного майна України (ФДМ), а їхнє передання в комунальну власність місцевих громад або обласної ради, які безпосередньо займатимуться створенням індустріальних парків, можливо, в міні-форматах.

"Після реалізації пілотного проєкту в Черкаській області можна провести відповідну інвентаризацію та аналіз і впровадити модель по всій країні", - вважає Самчук.

На початку 2022 року 46% акцій ПАТ "Черкасиобленерго" було передано від Фонду державного майна до Міністерства енергетики. Ще 25% акцій перебувають в управлінні ПрАТ "Українська енергозберігаюча сервісна компанія" ("УкрЕСКО").




Просмотров: 1034
Другие новости