Компании

все компании

Henkel закрив операцію з продажу російського бізнесу

24 квітня 2023 року, 14:15
Як випливає з даних ЄДРЮЛ, німецька Henkel AG & Co більше не володіє ТОВ "Хенкель Рус". З 21 квітня російська юрособа на 100% належить Lead Holding Ltd., зареєстрованій в ОАЕ.

Раніше Henkel заявила, що активи буде продано за 54 млрд рублів консорціуму інвесторів: Augment Investments Віктора Харитоніна, Kismet Capital Івана Тавріна та Elbrus Services, яка, за даними джерел "Інтерфаксу", належить співзасновнику Elbrus Capital Дмитру Крюкову.

Акціонерна структура в рамках угоди не розкривалася.

Згідно з даними ЄДРЮО, однойменними компаніями володіють ТОВ "Інвестиційні рішення - 4", з них 71% належить МКОООО "Огмент Інвестментс Лімітед", 25% - у ТОВ "Кісмет Капітал Груп" і 4% - у сейшельської Elbrus Services. Така структура володіння склалася тільки у квітні, спочатку єдиним засновником ТОВ виступала "Кісмет Капітал Груп".

Henkel ухвалив рішення вийти з бізнесу в РФ у квітні 2022 року, а на початку березня 2023 року повідомив про намір зробити це до кінця першого кварталу. Наприкінці грудня 2022 року Henkel виділила свій бізнес у Росії, з 1 січня він почав працювати незалежно під назвою Lab Industries.

Henkel працював у Росії з 1991 року. На кінець 2022 року, за даними компанії, їй належали фабрики в Пермі, Саратовській області (Енгельс), Ленінградській області (Тосно), Ставропольському краї, Ульяновській, Новосибірській і Челябінській областях, а також два підприємства в Московському регіоні - в Ногінську і Коломні.

Російський бізнес щорічно приносив групі приблизно $1,06 млрд, заявляла в грудні голова комітету акціонерів і наглядової ради Henkel Симон Бажель-Тра. У звітності компанії за 2022 рік ідеться, що списання російських активів коштувало концерну приблизно 1,1% світових продажів. Виставлені на продаж активи (підприємства в РФ плюс один завод у Білорусі) компанія оцінила в 673 млн євро.

теги: Henkel, бізнес



Просмотров: 355
Другие новости