Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР в основному знижуються

24 квітня 2023 року, 13:07
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в основному знижуються, винятком виступає японський ринок акцій.

Новий глава Банку Японії Кадзуо Уеда заявив у понеділок, що м'яка грошово-кредитна політика поки що залишиться чинною. При цьому він очікує, що темпи зростання споживчих цін незабаром почнуть сповільнюватися.

Перше засідання Уеди на посаді керівника японського ЦБ відбудеться наприкінці цього тижня. За його підсумками банк опублікує оновлений економічний прогноз.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:29 кв збільшилося на 0,1%.

Лідерами підвищення котирувань виступають акції фармацевтичної Chugai Pharmaceutical Co., що подорожчали на 3,3%, авіакомпаній ANA і Japan Airlines - на 3,3% і 2,1% відповідно, а також залізничних операторів Odakyu Electric Railway Co. і West Japan Railway Co. - відповідно на 2,1% і 2%.

Водночас дешевшають папери транспортних компаній, включно з Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (-3,9%), Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (-3%) і Mitsui O.S.K. Lines Ltd. Lines Ltd. (-2,9%), виробника чіпів Advantest Corp. (-2%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:34 мск знизився на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,3%.

На Гонконгській фондовій біржі найістотніше зниження вартості показують акції виробника спортивної продукції Li Ning - на 3,7%, оператора казино Sands China (SPB: 1928) - на 3,6%, чипмейкера Sunny Optical Technology Group Co. - на 3,4%.

Крім того, дешевшають акції виробника комп'ютерів Lenovo - на 2,4%, інтернет-гіганта Tencent (SPB: 700) - на 2,4%, ритейлерів Alibaba (SPB: BABA) і JD.com - на 1,8% і 1,7% відповідно, виробника споживчої електроніки Xiaomi (SPB: 1810) - на 2,3%.

Водночас зростає ціна паперів автовиробника BYD - на 3,1%, нафтових компаній Sinopec і PetroChina - на 3,1% і 0,4% відповідно, розробника ігор Netease Inc. (SPB: NTES) - на 1,1%, телекомунікаційної China Mobile (SPB: CHL) (SPB: 941) - на 0,4%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:29 мск зменшився на 0,9%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 0,6%.

Тим часом котирування паперів сталеливарної Posco зросли на 0,5%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,9%.

Значення австралійського індексу S&P/ASX 200 перебуває практично на рівні закриття попередніх торгів.

Лідером підйому є папери виробника медичного обладнання Nanosonics і Polynovo, що подорожчали відповідно на 8% і 5,6%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto впала на 1,8% і 2,9% відповідно.

Папери Fortescue Metals впали на 3,5%. Виробник залізної руди в січні-березні скоротив її поставки до 46,3 млн тонн порівняно з 46,5 млн тонн за аналогічний період минулого року. Крім того, він повідомив про зростання собівартості видобутку.

Також дешевшають акції нафтових компаній Woodside Energy і Santos - відповідно на 0,2% і 0,9%.




Просмотров: 176
Другие новости