Компании

все компании

Фондові індекси Європи знижуються в понеділок

24 квітня 2023 року, 15:57
Європейські фондові індекси знижуються в понеділок після виходу даних про довіру до економіки Німеччини і перших з багатьох на цьому тижні корпоративних звітностей.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 12:33 кв втратив 0,01% і становив 468,94 пункту.

Французький CAC 40 та іспанський IBEX 35 під час сесії опустилися на 0,2%, німецький DAX і британський FTSE 100 - на 0,1%, італійський FTSE MIB - на 0,9%.

У п'ятницю всі індикатори, за винятком IBEX 35, зросли.

Ринки, як і раніше, не впевнені в перспективах світової економіки і побоюються подальшого посилення грошово-кредитної політики, пише Trading Economics. Крім того, інвестори очікують цього тижня публікацію показників діяльності банків Barclays, Santander, Deutsche Bank і UBS та гігантів споживчого сектора Nestle і Unilever.

Акції німецького розробника програмного забезпечення SAP дешевшають на 1,3%. Також у лідерах зниження в Німеччині перебувають папери виробника мікропроцесорів Infineon Technologies (-1%), фондової біржі Deutsche Boerse (-1%), оператора зв'язку Deutsche Telekom (-0,9%), виробника обладнання для енергетики Siemens Energy (-0,9%) та енергетичної RWE (-0,8%).

У Франції ринкова вартість медіакомпанії Vivendi скоротилася на 1,9%, виробника косметики L'Oreal - на 1,6%.

Слідом за падінням вартості нафти дешевшають папери нафтових компаній, зокрема TotalEnergies (SPB: TOT) - на 0,4%, BP Plc (SPB: BP) - на 0,7%, Shell (SPB: RDS.A) - на 1%.

Ціна акцій Endesa опустилася на 1,7% - до 19,73 євро. Аналітики RBC погіршили оцінку справедливої вартості паперів іспанської енергетичної компанії до 19,5 євро з 20 євро.

Тим часом індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни, який розраховує інститут економічних досліджень Ifo, зріс у квітні до 93,6 пункту порівняно з 93,3 пункту попереднього місяця. Це максимальне значення з лютого 2022 року. Індикатор піднімається вже шість місяців поспіль. Однак у квітні він не виправдав очікувань аналітиків, які прогнозували в середньому підвищення до 94 пунктів.

Акції швейцарського Credit Suisse дорожчають на 1,8%. Банк, про купівлю якого домовився UBS, наростив виручку в першому кварталі більш ніж у 4 рази і завершив його з чистим прибутком проти збитку роком раніше.

Нідерландська Royal Philips NV, що випускає споживчі товари та медичне обладнання, у січні-березні збільшила чистий збиток у 4,4 раза, проте продажі та скоригована EBITDA перевершили прогнози експертів. Папери компанії підскочили в ціні на 11%.

Котирування акцій німецької Software AG зростають більш ніж на 49% на новині про купівлю розробника програмного забезпечення інвестиційною компанією Silver Lake за 2,2 млрд євро. Оцінка вартості включає премію в 53% до рівня котирувань на закриття торгів 20 квітня.

Крім того, піднімається вартість акцій представників автомобільного сектора: Mercedes-Benz Group - на 0,9%, Bayerische Motoren Werke AG (SPB: BMW) - на 0,8%, Stellantis - на 2,6%, Renault - на 0,4%, Continental - на 1%, Michelin - на 0,6%.

Також зростає капіталізація банків, зокрема BNP Paribas - на 1,1%, Credit Agricole - на 0,9%, Societe Generale - на 0,8%, Barclays - на 0,7%, Deutsche Bank - на 0,9%, Unicredit - на 1,5%.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 420
Другие новости