Компании

все компании

"Укргідроенерго" відновило 500 МВт із втрачених 2000 МВт потужностей

23 квітня 2023 року, 14:16
ПрАТ "Укргідроенерго" вже відновило 500 МВт і в другій черзі має відновити ще 1500 МВт втрачених потужностей унаслідок російських атак, повідомила компанія в Телеграм-каналі з посиланням на членкиню наглядової ради (НР) компанії Наталію Нікольську в п'ятницю ввечері.

"Зараз ми шукаємо нових партнерів для нестандартних рішень для відновленої критичної інфраструктури з додатковою безпекою", - заявила Микольська під час Ukrainian Energy Transition Forum, слова якої наводяться в повідомленні.

За її словами, відновлення потужностей здійснюватиметься з урахуванням максимального захисту обладнання, а для подальшого розвитку гідроенергетики впроваджуватимуться нові рішення для відновлення втрачених потужностей і збільшення частки компанії в Об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України.

"Варто наголосити, що незважаючи на війну "Укргідроенерго" залишилося прибутковим і має намір продовжувати проєкти розвитку та відбудови", - підкреслила членкиня НР.
"Укргідроенерго" оцінює прямі збитки компанії з початку війни, включно з окупацією Каховської ГЕС, у $1 млрд.

ГЕС і ГАЕС компанії беруть активну участь у балансувальному ринку, а саме в коригуванні добового графіка навантажень для покриття піків і спадів і в регулюванні частоти/потужності. Крім того, гідроелектростанції компенсували брак генерувальних потужностей в енергосистемі України під час розвантаження атомних і теплових енергоблоків унаслідок російських ракетних ударів.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра і Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 6208,3 МВт.




Просмотров: 368
Другие новости